internet haber sitesi
Reklamı Geç

Microsoft’un kurucu ortağı hayatını kaybetti

Teknoloji dünyası yasta... Bunun sebebi ise yazılım ve teknoloji konusunda dünyanın önde gelen markalarından Microsoft'u Bill Gates ile birlikte kuran Paul Allen'ın hayatını kaybetmesi. Bill Gates'in Harvard Üniversitesi'nden ayrılmaya teşvik ederek dünyanın en büyük yazılım şirketini kurmaya ikna eden 65 yaşındaki Allen kanserle mücadele ediyordu.

Microsoft’un kurucu ortağı hayatını kaybetti
Microsoft’un kurucu ortağı hayatını kaybetti admin

Dünyanın önde gelen yazılım ve teknoloji şirketlerinden Microsoft’u Bill Gates ile birlikte kuran Paul Allen 65 yaşında hayatını kaybetti… Gates’in Harvard Üniversitesi’nden ayrılmaya ikna ettikten sonra Microsoft’u kuran Allen, 1993 yılında Gates ile anlaşmazlık yaşadıktan sonra şirketten ayrılmıştı. Microsoft’un hisselerinin önemli bir kısmını elinde tutan Allen, sık sık spor takımlarını satın alma ve yat koleksiyonuna sahip olmakla biliniyordu.

Gates ile Allen anlaşmazlık yaşasa da sahip olduğu Microsoft hisseleri sayesinde dünyanın en zengin isimlerinden biri olmuştu.

Kanser tedavisi gören Allen’ın yaşanan komplikasyonlardan dolayı hayatını kaybettiği açıklanırken, farklı yardım kuruluşlarına yıllar içerisinde yaptığı milyarlarca dolarlık yardım ile takdir toplamıştı. NBA takımı Portland Trail Blazers’ı 1988’de satın alan ve 2014 yılında Amerikan futbol takımı Seattle Seahawks’ın sahibi olan Allen, çok sevdiği müzisyen Jimi Hendrix için özel bir müze hazırlamış ve sırf bunun için 250 milyon dolardan fazla harcamıştı.

Allen’ın ölümünün ardından Bill Gates bir açıklama yaptı. Gates, “En yakın ve en eski arkadaşım, Paul Allen’ın hayatını kaybetmesinden dolayı kalbim kırık” dedi.

(SÖZCÜ)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı