internet haber sitesi
Reklamı Geç

NASA, Uzaylı Yaşamını Bu Şekilde Bulabilir

ABD’li bir araştırma ekibi, NASA’nın kendi gezegenimizin ötesindeki yaşam formlarını bulabilmesi için atması gereken adımlarla ilgili bir rapor yayınladı.

NASA, Uzaylı Yaşamını Bu Şekilde Bulabilir
NASA, Uzaylı Yaşamını Bu Şekilde Bulabilir admin

Rapor, Ulusal Bilim, Mühendislik ve Tıp Akademileri'nde görevli uzmanlardan oluşan bir heyetin çalışmalarını içeriyor. 

NASA'nın, gezegenimizin ötesindeki yaşam arayışında doğru yerlerlere bakması için bir strateji sunan rapor, bunun yolunun Dünya’da yaşanan sıra dışı olaylardan geçtiğine vurgu yapıyor. 

Raporda,  Amerikan uzay ajansının uzaylı yaşamını bulmak için çok daha kapsamlı çalışmalar yürütmesi gerektiği ifade ediliyor. Çalışmaya göre bilim insanları, bunun için gelecekte çok güçlü gözlem evlerinin yanı sıra yıldızların sebep olduğu ışığı engelleyebilecek yeni teknolojilere ihtiyaç duyacak. 

Rapor ayrıca, potansiyel yaşamın olduğu ötegezegenlerin bulunması halinde dahi, onları çözümlemenin çok zor olacağına işaret ediyor.

Söz konusu gezegenlerdeki biyolojik çeşitliliğin anlamlandırılması ve analiz edilebilmesinin bugünün teknolojisinde çok zor olduğuna vurgu yapan rapor, Kaliforniya'da bulunan Berkeley Üniversitesi SETI (Dünya Dışı Varlık Araştırma) tarafından yapılan çalışmalara değiniyor. 

SETI, daha önce yaptığı açıklamada, uzaylılara ait mikrobiyal yaşama dair kanıtların yüzde 100'e yakın olduğunu açıklamıştı. Raporda, sadece tek hücreli organizmaları aramakla sınırlı olmayan astrobiyolojinin başka yaşam formlarının bulunmasında kilit bir rol üstlendiği de belirtildi.

196 sayfadan oluşan rapora, buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

(Berk Baylançiçek)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı