internet haber sitesi
Reklamı Geç

Cemal Kaşıkçı'nın ortadan kaybolmasına Avrupa'dan büyük tepki

Avrupa'dan İstanbul'daki Suudi Başkonsolosluğu'nda kaybolan gazeteci için flaş açıklamalar geldi. Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Christofer Burger ve Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Agnes Von Der Mühll Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı konusunda endişeli olduklarını söyledi.

Cemal Kaşıkçı'nın ortadan kaybolmasına Avrupa'dan büyük tepki
Cemal Kaşıkçı'nın ortadan kaybolmasına Avrupa'dan büyük tepki admin

Burger, bugün Berlin’de düzenlenen basın toplantısında Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın kaybolmasına ilişkin açıklamada bulundu.

“Ünlü gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaderi konusunda endişeliyiz.” diyen Burger, olayın hızlı şekilde aydınlatılmasının önemli olduğunu ve buna katkı
sağlayacak herkesin yardımcı olması gerektiğini ifade etti.

Burger, olayla ilgili spekülasyonlara girmeyeceğini de sözlerine ekledi.

“ENDİŞELİYİZ”

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Agnes Von Der Mühll, ülkesinin Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın kaybolmasından endişe duyduğunu belirtti.

Mühll, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na girdikten sonra kendisinden haber alınamayan Washington Post Yazarı Suudi gazeteci Kaşıkçı’nin durumuna ilişkin yazılı açıklama yaptı.

“Fransa, tanınmış ve saygın bir Suudi kişilik olan Cemal Kaşıkçı’nın ortadan kaybolmasından endişe duyuyor.” ifadesini kullanan Mühll, olayın bir an önce açıklığa kavuşmasını arzu ettiklerini belirtti. AA

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı