internet haber sitesi
Reklamı Geç

Rusya’dan İsrail’e: Yanıtsız kalmayacak

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rus askerlerinin ölümüne neden olan İsrail Hava Kuvvetleri’nin eylemlerinin Rusya tarafından yanıtsız bırakılmayacağı konusunda İsrailli mevkidaşı Avigdor Liberman'ı bilgilendirdiğini söyledi.

Rusya’dan İsrail’e: Yanıtsız kalmayacak
Rusya’dan İsrail’e: Yanıtsız kalmayacak admin

Rusya’dan İsrail’e: Yanıtsız kalmayacak

Rusya Savunma Bakanlığı’nın bugünkü oturumu, Suriye kıyılarında düşürülen İl-20 uçağının hayatını kaybeden mürettebatı anısına 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Toplantıda konuşan Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Akdeniz’de Rus İl-20 uçağının düşmesine ve içindeki Rus askerlerin ölmesine neden olan İsrail’in eylemlerinin Rusya tarafından yanıtsız bırakılmayacağı konusunda İsrailli mevkidaşı Avigdor Liberman’ı bilgilendirdiğini belirtti.

Şoygu, “Bugün İsrailli meslektaşlarımızı bilgilendirdik, özellikle de ben, İsrail Savunma Bakanı’nı bu tür eylemleri, bu tür adımları yanıtsız bırakmayacağımız konusunda bilgilendirdim” diye konuştu.

SALDIRIYI PERDELEMEK İÇİN DÜŞÜRÜLEN UÇAK KULLANILDI İDDİASI

Şoygu, İsrail’in Suriye hava savunmasının o yönde devreye girmeyeceği hesabını yaparak Rus İl-20 uçağının koruması altında Suriye’ye saldırdıklarını belirtti.

“Saldırının bizim İl-20 uçağımızın koruması altında, Suriye hava savunmasının o yönde devreye girmeyeceği hesaplanarak yapıldığını tüm uzmanlar için açıkça ortada” diyen Şoygu, İsrail’e ait F-16’ların uyarıda bulunmadan saldırdığını da sözlerine ekledi.

‘DÜŞÜRÜLEN UÇAK İDLİB’DE KEŞİF YAPIYORDU’

Sputnik’te yer alan habere göre, Orgeneral Şoygu, düşürülen Rus uçağının İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesinde keşif görevinde bulunduğunu bildirdi.

Şoygu, “Saldırının gerçekleştiği bölgede, tam olarak ta İsrail Hava Kuvvetleri’ne ait 4 adet F-16 uçağı ile Suriye toprakları arasında İl-20 keşif uçağımız, içinde 15 kişilik mürettebatla bulunuyordu. Uçağımız, İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesinden havalandırılarak Suriye’nin çeşitli bölgelerine saldıran insansız hava araçlarının (İHA) muhafaza edildiği ve toplandığı yerleri tespit etmek üzere bölgede keşif görevi yapmaktaydı” ifadelerini kullandı.

İsrail ordusuna ait F-16 uçakları Suriye’de saldırı gerçekleştirdiği sırada 15 askerin bulunduğu Rus İl-20 uçağı ile irtibat kesilmişti. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, uçağın F-16’lar tarafından Suriye ordusunun S-200 savunma sistemlerinin hedefine sürüklendiğini ve böylece vurulduğunu söylemişti. Konaşenkov, bu adımı düşmanca olarak nitelendirdiklerini de ifade etmişti. (SÖZCÜ)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı