internet haber sitesi
Reklamı Geç

Çinlilerden dünyayı dehşete düşüren silah

Çinlilerin üzerinde çalıştıkları yeni silah dünyanın çehresini değiştireceğe benziyor.

Çinlilerden dünyayı dehşete düşüren silah
Çinlilerden dünyayı dehşete düşüren silah admin

Çinlilerin henüz geliştirmekte olduğu ve duyanları dehşete düşüren uçan 'canavar', sahip olduğu sıra dışı özelliklerle dehşete düşürüyor. Bakın bu savaş canavarı uçak havalandığı anda neler yapabilecek?

Sadece saniyeler içinde havalanabilen bu hipersonik savaş uçağı, 78 dakika içinde Çin'den Londra'ya ulaşabiliyor! Saatte 6 bin km hız yapabilen Çinlilerin bu yeni silahı sesten 5 kat hızlı! Korkunç...

Uçak, 'hipersonik ağır bombadırman uçağı' olarak anılıyor ve en büyük kozu hızlı olmasının yanı sıra ağır hasarlara yol açabilen bomba yüklü tasarımı.

Aynı şekilde Çin'de bir noktadan kalkan bu hipersonik uçağın 2 saatte New York'a varabilmesi de mümkün!

Çin Bilimler Akademisi uzmanları tarafından uzun süredir geliştirilen hipersonik uçak sadece savaşta değil yolculuk için de kullanılabilecek.

Bu, gelecekte uzun mesafeli yolculuklar için mevcut uçaklara göre daha rahat ve verimli bir ulaşım sağlayabilir. Yani saatler süren uzak yolcuklar epey yakın olacak!

Henüz geliştirilme aşamasında olduğu için hakkında fazla detay vermeyen Çinli uzmanların geliştirdiği bu uçak dünyayı değiştireceğe benziyor.

Uçağın tasarımı da bu yüksek hıza ulaşabilecek şekilde tasarlanıyor. Sürtünmeyi azaltmak ve hızı sürüklemek için birbirini kullanan iki kanat katmanına sahip.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı