internet haber sitesi
Reklamı Geç

Akaryakıta ÖTV zammı

Akaryakıta ÖTV zammı geldi. Benzin ve motorinin litre fiyatı yüzde 9 artacak. Motorinin fiyatı 45 kuruş, benzinin fiyatı 50 kuruş, LPG'nin fiyatı ise 30 kuruş zamlanacak. İstanbul'da benzinin litresi 6 lira 77 kuruş oldu.

Akaryakıta ÖTV zammı
Akaryakıta ÖTV zammı admin

Yapılan ÖTV zammı pompaya yansıyacak. Bundan sonra dolar kurundan ve petrol fiyatından dolayı zam gelirse yeni eşel mobil sisteminden dolayı pompaya yansımayacak. Böylece İstanbul’da 6 lira 27 kuruşa satılan benzin 6 lira 77 kuruşa, 5 lira 70 kuruşa satılan motorin 6 lira 15 kuruşa, 3 lira 53 kuruşa satılan LPG ise 3 lira 83 kuruşa satılmış satılacak.

13 Ağustos pazartesi günü benzine 46, motorine ise 58 kuruş zam gelmişti. Zam eşel mobilden dolayı yansımamıştı.

Geçtiğimiz mayıs ayından itibaren akaryakıt fiyatlarında eşel mobil sistemine geçilmişti. Hem döviz hem de petrol fiyatlarındaki ilave artışlar tüketiciye yansıtılmamıştı. Bu sistem devam ediyor  ancak 21 Mayıs’ta uygulanmaya başlanan bu sistemde, o tarihten bu yana  ÖTV'de meydana gelen erime nedeniyle bugünkü düzenlemeye gidildi ve  ÖTV tutarları yukarı çekildi. Güncellenen oranlarla eşel mobil sistemi  devam edecek. Yeni bir karar alınıncaya kadar döviz ve petrol  fiyatlarındaki artış pompa fiyatlarına yansımayacak. (SÖZCÜ)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı