internet haber sitesi
Reklamı Geç

Erdoğan'dan ABD'ye: Siz NATO'daki ortağınızı bir papaza değişiyorsunuz

Erdoğan Ünye'de yaptığı konuşmada ABD'ye yönelik "Siz NATO'daki stratejik ortağınızı bir papaza değişiyorsunuz" dedi. Dolardaki sert yükselişe değinen Erdoğan, " Onların doları varsa bizim Allah’ımız var" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan ABD'ye: Siz NATO'daki ortağınızı bir papaza değişiyorsunuz
Erdoğan'dan ABD'ye: Siz NATO'daki ortağınızı bir papaza değişiyorsunuz admin

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD'ye yönelik, "Siz NATO'daki stratejik ortağınızı bir papaza değişiyorsunuz" dedi.

Ordu'nun Ünye ilçesinde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şunları söyledi:

>> (ABD'nin Türkiye'ye yaptırımları) Bizi tehdit ediyorlar. Tehdit dili ile bu milleti asla yola getiremezsiniz. Biz, hukuk dilinden, haktan anlarız.

>> Biz hak, hukuk neyse onun gereğini yaparız ama tehdide gelince kusura bakmasınlar. 'Şunu, bunu vermeyeceğiz.' Senin olsun, verme; bizde olanlar bize yeter.

>> Buradan tekrar sesleniyorum ABD'dekilere. Yazık yazık. Siz NATO'daki bir stratejik ortağınızı bir papaza değişiyorsunuz.

>> Bu millet azizdir, bu millet güçlüdür. bu millet inançlıdır ve bu millet düştüğü yerden çok güçlü kalkar. Bayram sonrası ihaleyle yıkılan köprü 3-4 ay içinde bitirilecek. Eyvah dolar yok demeyin ha! Bu işin dolarla molarla ilgisi yok. Onların doları varsa bizim Allah’ımız var. Ve şunu söylüyorum gelin yastığın altında dolarlar varsa Euro'lar varsa çıkarın. Bunları bankalara vererek Türk lirasına çevirelim ve bu anlamda en önemli istiklal savaşını verelim.

"YIKILAN KÖPRÜ 1960 YILINDA YAPILMIŞ"

Erdoğan, Ünye merkezdeki konuşmasından önce de sel bölgesinde incelemelerde bulundu. Erdoğan, Cevizdere mevkisinde bulunan Karadeniz Sahil Yolu'ndaki ulaşımı sağlayan ve çökme meydana gelen Cevizdere köprüsünde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. “Çok fazla ölüm haberi alabilirdik” diyen Erdoğan, 8 köprünün yıkıldığı sele ilişkin açıklamayı yaptığı bölgede yer alan köprünün 1960’da yapıldığını söyledi. Erdoğan, “Yıkılan köprü 1960 yılında yapılmış. Tesellimiz, 1 kardeşimizin dışında başka ölüm olmaması. Çok fazla ölüm haberi alabilirdik” dedi.

Erdoğan, "Biz süreci valimiz belediye başkanlarımız Türkiye bu işin içerisinde malum ilçe belediye başkanlarımız ile birlikte yapılan çalışmalarla temizleme çalışmaları belli bir noktaya gelmiş durumda. Öncellikle Karadeniz sahil yoluna eşi buradaki malum şu anda yıkımı yapılıyor ve büyük oranda tamamlandı. Malum bu köprü 1960'da yapılmış bir köprü. Tabi bu köprü 1960'ta modern usullerle yapılmış bir köprü değil. Papuçlama yöntemiyle yapılmış bir köprü" diye konuştu.

Yaşanan felaket sonrası tek tesellilerinin bir kişi dışında can kaybı olmadığını söyleyen Erdoğan, ''Allah göstermesin çok daha fazla ölüm haberleri alabilirdik. Yaralı kardeşlerimizin tedavisi sürüyor. Hedefimiz, 60’larda yapılan bu köprünün ihalesini yapmak. Bunun dışından 8 tane köprü var. Bu köprüleri de süratle yapacağız daha modern sistemlerle. Ama süre olarak hedefimiz sayın bakanıma da söylüyorum 3-4 sayı geçirmeden bitirmek. Bir taraftan da buraya Devlet Su İşlerini sokacağız" ifadelerini kullandı. (Birgün)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı