internet haber sitesi
Reklamı Geç

Yazgülü Aldoğan: Öğrenciler tutuklanmasın dediğim için işten atıldım

Doğan Holding’in iktidara yakın Demirören Grubu’na 916 milyon dolara satılmasının ardından, birçok gazetecinin işine son verildi. Bunun son örneği ise Posta gazetesinde yaşandı. Yazgülü Aldoğan, köşe yazarı olarak çalıştığı Posta gazetesinden tazminatsız olarak işten atıldı. Aldoğan, 15 Temmuz Darbe Girişimi’ne ilişkin davalarda, askeri öğrencilerin durumlarını sıklıkla gündeme getiriyordu.

Yazgülü Aldoğan: Öğrenciler tutuklanmasın dediğim için işten atıldım
Yazgülü Aldoğan: Öğrenciler tutuklanmasın dediğim için işten atıldım admin
‘Tweet nedeniyle çıkardılar’
Yazgülü Aldoğan'ın Birgün gazetesine yaptığı açıklamada, "Askeri öğrencilerle ilgili yaptığım iki retweet nedeniyle çıkardılar. Onlar emir kuluydu ve müebbetle cezalandırılmalarını haksız buluyorum. Bu fikrimden de vazgeçmeyeceğim, pişman değilim” dedi.

Üç gazete hariç yazı yazacak neresi kaldı?
“Duruşum ve fikirlerim artık bu gazeteye uygun düşmüyor” diyen Aldoğan, şöyle devam etti: “Şu çok acıklı: Ben fikir işçisiyim. Beni bu gazete işe fikirlerimden dolayı işe aldı. Ben burada 20 senedir köşe yazıyorum. Tabii ki ülkenin içinde bulunduğu hukuk sorunu yüzünden sıkıntılı günlerimiz oldu, buna dikkat ederek yazdık. Burada yazamadıklarımızı da sosyal medyada yazdık. İçinde hakaret unsuru olmadan fikirlerimi elbette yazacağım, benim işim bu, kamuoyu oluşturmak. Görüyorum ki artık bunu dile getirebilecek bir medya kalmadı ama okurun da şansızlığı bu. Çünkü gazetecilerin görevi haber vermekse, okurun da hakkı fikir almaktır. Bu da gasp edilmiş oluyor. Okurun, ‘artık yeter, durun’ demesi gerekiyor. Çünkü üç gazete hariç özgürce yazı yazılabilecek neresi kaldı?”
(Birgün)
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı