internet haber sitesi
Reklamı Geç

Suriyeliler Kurban Bayramı için ülkelerine gitmeye başladı

Türkiye'deki Suriyelilerin Kurban Bayramı'nı ülkelerinde geçirmek için Gaziantep'in Karkamış Gümrük Kapısı'ndan çıkışları başladı. Sınır kapısında sıraya giren Suriyelilerin, bir an önce işlem yaptırıp sınırı geçmek istemesi izdihama yol açtı. Güvenlik güçlerinin araya girmesiyle sonlandırılan izdihamda yaşlılar ve çocuklar arada kaldı.

Suriyeliler Kurban Bayramı için ülkelerine gitmeye başladı
Suriyeliler Kurban Bayramı için ülkelerine gitmeye başladı admin

Kurban Bayramı'nı, Suriye'nin Azez, Mare, Soran, Aktarin, Çobanbey, Afrin, Cerablus ve El Bab ilçe merkezleri ve köylerindeki yakınlarının yanında geçirmek isteyen Suriyeliler için geçiş işlemleri başlatıldı.

Gaziantep Valiliğince oluşturulan "www.suriyebayramizni.com" internet adresinden randevu işlemlerini tamamlayan ve istenilen belgeleri hazırlayan Suriyeliler, Karkamış Gümrük Kapısı'na geldi.

Sınır kapısında sıraya giren Suriyelilerin, bir an önce işlem yaptırıp sınırı geçmek istemesi izdihama yol açtı. Güvenlik güçlerinin araya girmesiyle sonlandırılan izdihamda yaşlılar ve çocuklar arada kaldı.

Burada yapılan aşı ve güvenlik kontrollerinin ardından ülkelerine geçiş yaptı.

19 Ağustos saat 18.00'e kadar Suriye'ye geçiş yapabilecek Türkiye'deki Suriyeliler, 26 Ağustos-31 Aralık tarihleri arasında Türkiye'ye dönebilecek. (Sputnik)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı