internet haber sitesi
Reklamı Geç

Erdem Gül MİT TIR’ları Davası’ndan beraat etti

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül, MİT TIR'larına ilişkin görüntülerin yayınlanması dosyası kapsamında yargılandığı davada, "Devletin güvenliği gereği gizli kalması gereken belgeleri casusluk maksadıyla açıklama" suçundan beraat etti.

Erdem Gül MİT TIR’ları Davası’ndan beraat etti
Erdem Gül MİT TIR’ları Davası’ndan beraat etti admin

Erdem Gül MİT TIR’ları Davası’ndan beraat etti

MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin görüntülerin yayımlanmasına yönelik Can Dündar ile birlikte yargılanan Erdem Gül, 5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi, mahkemenin verdiği mahkumiyet kararını delil yetersizliğinden bozarak, Erdem Gül’ün beraatini istedi. Dava, yeniden İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Erdem Gül yönünden ayrılan dava dosyasının bugün karar duruşması görüldü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AVUKATLARI KATILDI

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kapalı yapılan duruşmaya Erdem Gül ile avukatları katıldı. Davada katılan taraf olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı avukatları temsil etti. MİT Başkanlığı avukatları ise duruşmaya katılmadı.

SAVCI DA BERAATİNİ İSTEDİ

Duruşma savcısı mütalaasını sunarak Erdem Gül’ün beraatini istedi. Mütalaada, Yargıtay’ın bozma gerekçesinin de dikkate alınması talep edilerek, “Erdem Gül’ün, söz konusu haberinin her ne kadar soruşturmanın gizliliğini ihlal suçunu teşkil edeceği görülmekte ise de, bu suçla ilgili davanın Basın Kanununun suç tarihinde yürürlükte olan 26/1. maddesinde öngörülen dört aylık süreden sonraaçıldığının anlaşılması karşısında unsurları oluşmayan suç yönünden ve sanığın devlet sırrı niteliğindeki gizli bilgileri hususi gayretle temin ettiğine veya Can Dündar’ın eylemine iştirak ettiğine dair cezalandırlmasına yeterli, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğnden beraatine kararı verilmesi mütalaa olunur” denildi.

SUÇUN UNSURLARI OLUŞMADIĞI GEREKÇESİYLE BERAAT KARARI VERİLDİ

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, Erdem Gül’e atfedilen, “Devletin güvenliği gereği gizli kalması gereken belgeleri casusluk maksadıyla açıklama” suçunun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi. (SÖZCÜ)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı