internet haber sitesi
Reklamı Geç

Irak’ta gösterilerin ardından 3 milyar dolarlık bütçe

Irak’ta çoğunluğu Şiilerin oluşturduğu ülkenin güneyindeki gösterilerin artması üzerine Irak Başbakanı Haydar İbadi, göstericilerin isteklerini yerine getirmek amacıyla bir dizi kararlar alırken, bazı kentlerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Irak’ta gösterilerin ardından 3 milyar dolarlık bütçe
Irak’ta gösterilerin ardından 3 milyar dolarlık bütçe admin

Irak’ta gösterilerin ardından 3 milyar dolarlık bütçe

Irak Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, Haydar İbadi’nin, su, elektrik ve sağlık hizmeti alanlarında kullanılmak üzere Basra’ya acilen 3 milyar dolar tahsis edilmesine karar verdiği belirtildi. Ofisin açıklamasında ayrıca, işsizlerin atanması, konut, okul ve kamu alanında inşaatların yapılması ve nehir sularıyla ilgili kararların alındığını belirtti. Irak Başbakanı Haydar İbadi sorunu çözmek için bir dizi kararlar alırken, ülkenin güneyindeki bazı kentlerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Necef'te Şii Milis Grubu Asaib Ehli Hak'ın binasını basmak isteyen göstericilere binanın güvenlik görevlilerinin ateş açması sonucu 2 kişi hayatını kaybederken, 8 kişi de yaralandı. Necef havalimanının göstericiler tarafından kontrolünün ele geçirilmesinin ardından, İbadi'nin Havaalanı Yönetim Kurulu’nun feshedilmesine karar verdiği bildirildi. Gösterilerin ilk kıvılcımının başladığı Basra'da ise güvenlik güçlerinin, göstericilerin kurduğu çadırları kaldırdığı ve bazı göstericilerin gözaltına alındığı belirtiliyor.

İmare'de ise göstericilerin Haydar İbadi'nin partisi olan Dava Partisi binasını ateşe verdiği ifade edildi. Irak'ın güneyinde gösteriler devam ederken, Irak Başbakanı Haydar İbadi'nin Bağdat ile Erbil arasındaki tartışmalı bölgelerin başında yer alan Kerkük'ten ülkenin güneyine askeri birlikleri kaydırdığı aktarıldı.

Öte yandan Reuters’ın son dakika haberinde Irak polisinin Basra’daki hükümet binasına girmeye çalışan yüzlerce göstericiyi durdurmak için havaya ateş açtığı belirtildi. Reuters’a konuşan polis yetkilileri 4 kişinin yaralandığını aktarırken, “Bazı göstericiler binaya girmeye çalıştı. Biz de tazyikli su ve biber gazı kullanarak onları durdurmaya çalıştık” ifadesini kullandı. (SÖZCÜ)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı