internet haber sitesi
Reklamı Geç

Kurtarılmaları için zamana karşı yarış başladı

Tayland'daki Tham Luan Mağaraları'nda mahsur kalan 12 futbolcu çocuk ve antrenörlerini kurtarmak için çalışmalar sürüyor. Ekipler, birkaç gün sonra başlaması beklenen yoğun yağışlar mağaradaki su seviyesini yükseltmeden önce kurtarma işlemini tamamlamak için zamana karşı yarışıyor.

Kurtarılmaları için zamana karşı yarış başladı
Kurtarılmaları için zamana karşı yarış başladı admin

Zamana karşı yarış başladı…

BBC Türkçe’de yer alan habere göre kurtarma çalışmasını yürütenler, çocukları mümkün olan en güvenli ve kolay şekilde dışarıya çıkarmanın yollarını arıyor. Kuzey Tayland’daki Chiang Rai bölgesinde birkaç gündür yağışın olmaması, kurtarma operasyonu için kısa süreli bir fırsat yaratmış durumda.

Yoğun yağışların birkaç gün içinde başlaması ve mağaradaki su seviyesinin yükselmesi bekleniyor.

Mağradaki su seviyesinin yükselmesiyle çıkış yollarının yeniden kapanacağı ve kurtarma çalışmalarının daha zor hale geleceği ifade ediliyor.

Mahsur kalanlar kimler?

Yaşları 11 ila 16 arasında değişen çocuklar ve 25 yaşındaki antrenörleri 23 Haziran’da kaybolmuştu. Grubun yağış yokken mağaraya girdiği ve birden yağan yoğun yağmur ve çıkışların suyla dolması nedeniyle mahsur kaldığı sanılıyor.

Grup, iki İngiliz dalgıç tarafından, Pazartesi günü mağaranın girişinden 4 kilometre uzaktaki kayalık alanda yer alan bir hava boşluğunda bulundu.

Çocukları arayan dalgıçların en zorlandığı yerlerden biri Pattaya Sahili olarak anılan noktaydı.

Dalgıçlar karanlıkta keskin dönüşler bulunan yoldan güçlükle ilerleyip sular altında kalan Pattaya Sahili’nin 400 metre ilerisinde grubu buldu.

12 çocuk yerel bir futbol takımının üyeleri ve antrenörlerinin çocukları arada bir geziye götürdüğü biliniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı