internet haber sitesi
Reklamı Geç

CHP, İYİ Parti ve HDP'ye seçim öncesi karalama kampanyası

Seçime günler kala CHP, İYİ Parti ve HDP için sahte broşürlerle karalama kampanyası başlatıldığı ortaya çıktı.

CHP, İYİ Parti ve HDP'ye seçim öncesi karalama kampanyası
CHP, İYİ Parti ve HDP'ye seçim öncesi karalama kampanyası admin

CHP, İYİ Parti ve HDP'ye seçim öncesi karalama kampanyası

24 Haziran Pazar günü yapılacak seçimler öncesi Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti ve Halkların Demokratik Partisi'ne yönelik karalama kampanyalarının başlaması sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Seçime 2 gün kala sahte broşürlerin dağıtılması aracılığıyla CHP, İYİ Parti ve HDP'ye yönelik karalama kampanyası başlatıldı.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, HDP Ankara Milletvekili Adayı Veli Saçılık ve HDP İstanbul Milletvekili Adayı gazeteci Ahmet Şık, karalama kampanyasına yönelik paylaşımlarda bulundu.

 

Yarkadaş, Twitter hesabından sahte broşürlerden birini paylaşarak şunları söyledi: "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; CHP seçmenini tehdit edeceğine esas işine bak ve bu alçaklığı, namussuzluğu ve şerefsizliği yapanları bularak yargı önüne çıkar! Bu broşürü basan ve dağıtanlar alçaktır, namussuzdur! Bu broşür kaybetme korkusunun en somut kanıtıdır!"

Saçılık, yaptığı açıklamada "Sahte HDP bildirisi dağıtıyor AKP. Biz AKP'nin yalanlarıyla baş edeceğiz ve bu AKP'ye dert olacak. (Metro çıkışlarına saçıyorlar bunları, polis istese iki dakikada tespit eder yapanları). Ankara Valisi iki kişiye TOMA göndermeyi biliyor ama sahte bildiri dağıtan çeteyi seyrediyor." dedi.

Şık ise paylaşımında "Yalanı, sahteciliği, dalavereyi, hırsızlığı en iyi bilen din şarlatanı AKP isimli mafya Ankara’da bu broşürleri dağıtıyormuş." diyerek HDP ve CHP için hazırlanan sahte broşürleri gösterdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; @herkesicinCHP seçmenini tehdit edeceğine esas işine bak ve bu alçaklığı, namussuzluğu ve şerefsizliği yapanları bularak yargı önüne çıkar! Bu broşürü basan ve dağıtanlar alçaktır, namussuzdur! Bu broşür kaybetme korkusunun en somut kanıtıdır! pic.twitter.com/DMi9YN5kl0

— Barış Yarkadaş (@barisyarkadas) 22 Haziran 2018

 

Sahte HDP bildirisi dağıtıyor AKP. Biz AKP'nin yalanlarıyla baş edeceğiz ve bu AKP'ye dert olacak. (Metro çıkışlarına saçıyorlar bunları, polis istese iki dakikada tespit eder yapanları) pic.twitter.com/hbtx8ygls7

— Veli Saçılık (@velisacilik) 22 Haziran 2018

 

Yalanı, sahteciliği, dalavereyi, hırsızlığı en iyi bilen din şarlatanı AKP isimli mafya Ankara’da bu broşürleri dağıtıyormuş. pic.twitter.com/B5ehIW5pBf

— ahmet şık (@sahmetsahmet) 22 Haziran 2018

Dağıtılan sahte broşürlerden bazıları ise şöyle:

chp-iyi-parti-ve-hdp-ye-secim-oncesi-karalama-kampanyasi-478143-1.

chp-iyi-parti-ve-hdp-ye-secim-oncesi-karalama-kampanyasi-478144-1.

chp-iyi-parti-ve-hdp-ye-secim-oncesi-karalama-kampanyasi-478145-1.

chp-iyi-parti-ve-hdp-ye-secim-oncesi-karalama-kampanyasi-478146-1.

chp-iyi-parti-ve-hdp-ye-secim-oncesi-karalama-kampanyasi-478147-1.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı