internet haber sitesi
Reklamı Geç

Akşener Kars'ta halka hitap etti: Bu ülkeyi koşturacağız

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener Kars'ta halka hitap etti. “Alllah bizi size karşı mahcup etmesin” diyen Akşener "Perişan edilmiş bu ülkeyi kalkındırabilir miyiz? diye sordum arkadaşlarımıza değil kalkındırmak koştururuz dediler." diye konuştu.

Akşener Kars'ta halka hitap etti: Bu ülkeyi koşturacağız
Akşener Kars'ta halka hitap etti: Bu ülkeyi koşturacağız admin
Haberin videosu için tıklayın!

Seçim çalışmaları kapsamında 70’den fazla ili ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkanı cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener bugünkü ilk  durağı Kars. Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlarla bir araya gelen Akşener’i on binlerce Kars’lı büyük bir coşku ile karşıladı. Alanda sık sık “Cumhurbaşkanı Meral Akşener” ve “Gençlerin umudu Akşener” sloganları atıldı.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sahneye gelen Akşener, kadınların kendisine uzattığı tülbentleri topladı. Yağan yağmura rağmen bekleyen kalabalığa teşekkür ederek sözlerine başlayan Akşener, “Alllah bizi size karşı mahcup etmesin” dedi.

Miting öncesi başlayan yağmura karşın coşkulu kalabalığa seslenen Akşener şöyle konuştu:
“Hakkınızı helal edin. Allah'tan hep bir duam var, rabbim size karşı mahçup etmesin. 24 Haziran'da bir seçim var orada oy kullanacaksınız. Süper baskın seçimi getirenler pişman oldular. Herşey kötüyse sana niye oy verelim. 24 Haziran akşamı Türkiye'de değişim zamanı olacak inşallah''

‘'TEHDİT EDİLİYORUZ''

Kars mitingine oğlu Fatih ve gelini Işıl ile birlikte katılan ve ‘'Biz cesurlar hareketiyiz'' diyen Akşener, ‘'Oğlunuzla kızınızla tehdit ediliyorsunuz. Daha fazla baskı söz konusu oluyor. Ama Türkiye'nin her ilinden, ilçesinden oy olacağız. Her ilden ve ilçeden oy alan tek siyasi parti biz olacağız Allah'ın izniyle'' dedi ve şu mesajları verdi:

İSVİÇRE'DEN GÜZEL: Aa burası İsviçre'den güzel dedik uçaktan inişte. Kars, İsviçre'den güzel. Bu potansiyelimiz, bugüne kadar değerlendirme fırsatı bulunamadı. Kars hayvancılığın, iyi eğitimin, herkese karşı dostça, kardeşçe bakmanın yeridir. Eğitim seviyesi en yüksek şehirlerimizden biridir.

HARRAM ZIKKIM OLSUN: Ama Kars'ta işsizlik birinci sırada, yatırım sıfır, genç işsizlik almış başını gitmiş. İyi eğitimli herkes işsiz, yatırım sıfır. Hayvancılık geriye gitmiş. 3-5 kişinin gayreti ile meşhur Kars graviyerinin peynirinin üretilmediği bir şehir haline dönmüş. 453 milyar dolar borç aldılar. 70 miyar dolar özelleştirme yaptılar. 2,5 trilyon dolar kasaya girdi. İşsizlik azaldı mı? Hayır yüzde 11'e çıktı. Kars'a fabrika yapıldı mı? Hayvancılık ileri mi gitti? Kars'ın ekonomisi büyüdü mü? Sonuç itibariyle 2,5 trilyon dolar nereye gitti, yandaş müteahhidin cebine gitti. Yandaş müteahhite havalimanı yaptırdılar, şehir hastanesi yaptırdılar, köprü yaptırdılar, tüpgeçit yaptırdılar müşteri garantisi verdiler. Bu para nereye gitti belli değil. Hem de haram zıkkım olsun.

İSRAF VE RÜŞVET: Aşırı yolsuzluk, israf ve rüşvet var. Bunların önünü kestiğimizde bu ülke kalkınır. Gençlere iş ve istihdam yaratmak zorundayız. Emekli zor durumda. İlaç ve katkı paylarını kaldıracağız dedik. Asgari ücreti vergiden muaf kılacağız dedik. Bana şimdi şunu sordu herkes kaynak nerede? Kaynakları anlatmaya başlayınca tıp diye kalındı. Birinci kaynak devlet bürokrasisi lüks arabalara biniyor. Bir arabanın kirası 25-28 bin lira aylık. 8 milyar türk lirası tutuyor bu araç kiralarının parası. Ben seçilir seçilmez inin bakıyım o arabalardan diyeceğim.

AHMAKLAR TRT'DE: TRT'yi satacağım. TRT'nin yıllık 2,5 milyon Türk lirası sizin cebinizden giden parası var. Bir sürü ahmak zengin ediyorlar. Tarım, hayvancılık çökmüş durumda. Hayvancılık ve süt ürünlerinin merkezi yapacağız Kars'ı. Buradan bütün ortadoğuya üretilmiş mamul satacağız. Türkiye. Mercimekten, nohuta, buğdaya, sarımsağa kadar ithal ediyor. Bu da 1 milyon kişi tarımdan çıkmış, 1 milyon işsiz demektir. Tarımı 5 yılda kendine yeter hale getireceğiz.

EVİNE GÖNDERECEĞİZ: Çiftçimiz 6 liraya mazot kullanıyor. Mazot 6, süt 1 lira. Kars'ı fakirliğe, yolsuzluğa mahkum eden bu zihniyeti 24'ünde inşallah evine göndereceğiz. Kadınlar yola düştü mü? Sonucun ne olduğunu İstiklal Savaşı gösterdi zaten. Sanayide, tarımda üreten bir ülke haline getireceğiz. İsrafı önlemiş, yolsuzluğu ve rüşveti ortadan kaldırmış bir Türkiye halinde koşturacağız. Allah izin verirse bu ülke koşacak inşallah.

aksener-kars-foto-sozcu-1aksener-kars-foto-sozcu-2aksener-kars-foto-sozcu-3aksener-kars-foto-sozcu-4

aksener-kars-foto-sozcu-7aksener-kars-foto-sozcu-8aksener-kars-foto-sozcu-9aksener-kars-foto-sozcu-11aksener-kars-foto-sozcu-12

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı