internet haber sitesi
Reklamı Geç

İki oy birden kullanan AKP'li gözaltına alındı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Sadi Güven, sosyal medyada mükerrer oy kullandığı iddia edilen bir kadının gözaltına alındığını açıkladı. Güven, "Aynı isimle farklı kimlikleri taşıyan kişiler olduğunu gördük" ifadesini kullandı.

İki oy birden kullanan AKP'li gözaltına alındı
İki oy birden kullanan AKP'li gözaltına alındı admin

YSK Başkanı Sadi Güven, yurt dışı seçmen listelerinde yer alan ve kullandığı iki ayrı oyun fotoğrafını paylaşan AKP'li şahsın gözaltına alındığını açıkladı.

AKP'li bir seçmen, kullandığı iki ayrı oyun fotoğrafını sosyal medyadan paylaşmış, olay büyük tepki çekmişti.

Konuya ilişkin açıklama yapan YSK Başkanı Sadi Güven şu ifadeleri kullandı:

"Dün itibariyle sosyal medyada bir haber dolaştı. Belçika’da bir vatandaşımızın oy kullandıktan sonra İzmir’de Adnan Menderes Havalimanında da oy kullandığına yönelik fotoğraf vardı. Aynı isimle farklı kimlikleri taşıyan kişiler olduğunu gördük. Ancak aynı şahsın fotoğrafını paylaştığını görünce bunu savcılıkla paylaştık. İlgili şahıs gözaltına alındı, tahkikat devam ediyor. Her türlü yolsuzluğun karşısında olacağız. Yasa 5 yıla kadar hapis cezası ön görüyor. Başkasına ait kimliklerle oy kullanan şahıslara 5 yıl hapis cezası var çok açık. Dün de bu kişiyle ilgili ihbarda bulunduk."

NE OLMUŞTU?

24 Haziran seçimleri için bir kişinin, hem Belçika hem de İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda oy kullandığı iddia edildi.

Bir Ekşisözlük yazarının paylaştığı görsellerde, bir kişinin Facebook hesabı üzerinden hem Belçika'da hem Adnan Menderes Havalimanı'nda oy kullandığı görülüyor.

Adı belirtilmeyen kişi, Facebook hesabında yaptığı paylaşımın altına yapılan "İki kez oy kullanmışsın" yorumuna ise, "Olsun o kadar" diye yazıyor.

Çifte oy kullandığı iddia edilen şahıs, "Maşallah komşum, oyları çifter çifter kullandın bu herkese nasip olmaz" diye yazılan bir yoruma da, "Bu seferlik öyle oldu" diye yanıt veriyor. (Birgün)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı