internet haber sitesi
Reklamı Geç

CHP’den kritik Suruç açıklaması

CHP lideri Kılıçdaroğlu tarafından olayı araştırmakla görevlendirilen Ankara milletvekili Levent Gök Suruç olayları hakkında açıklama yaptı. Gök açıklamasında: "Suruç'ta meydana gelen olayın yaşanması son derece vahim bir tablo. Olay adliyede şu an, savcılık ve emniyet olayı araştırıyor. Bu tablonun sorumlusu ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı siyaset söylemidir." dedi. Suruç'ta bir çok sivil vatandaşın silahlı olduğuna şahit olduklarını aktaran Gök, "Bu kadar sivil vatandaşın nasıl bu kadar silahlandığını sorgulamak gerekiyor. Bu silahlanmanın küçük bir kıvılcımla ne duruma geldiğini hep birlikte gördük. Devlet güvenlik görevini derhal yerine getirilmelidir" ifadelerini kullandı.

CHP’den kritik Suruç açıklaması
CHP’den kritik Suruç açıklaması admin
Haberin videosu için tıklayın!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Suruç’ta yaşanan ve 4 vatandaşın yaşamını yitirdiği olayı araştırmakla görevlendirilen Ankara milletvekili Levent Gök açıklama yaptı. Olayın bir kaç önce yaşanan bir tartışmayla başladığını ifade eden Gök şunlar kaydetti:

Genel başkanımızın talimatıyla inceleme yaptık. Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görevlendirilen savcıların incelemesi sürüyor. Dün İtibariyle Urfa valisi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve bölgede yaşayan yurttaşlarla görüşmeler gerçekleştirerek olay hakkında bilgi toplamaya bilgi sahibi olmaya çalıştık..

Olay üzüntü verici bir olay ve milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın esnaf ziyareti sırasında meydana geliyor. Sayın Yıldız’ın bir kaç gün önce de bu ziyareti gerçekleştiriyor ve tekrar ziyaret etme ihtiyacı içerisinde esnafı dolaşırken dükkanına gelinip gelinmeme konusunda başlayan bir tartışmanın kontrol edilemeyen bir öfkeye dönüşmesi sonucunda son derece üzücü hadiseler yaşandı.

Bu olaylar esnaf Esvet Şenyaşar’ın dükkanında başladı hastanede devam etti. Toplamda dört ölümüz var ve bu ölümler Şanlıurfa ve Suruş’ta derin travma yarattı ve bu travma tüm Türkiye’yi derinden sarstı. Bu olayın bir öfke patlamasına dönüşmesi Türkiye’nin geldiği durumu gösteriyor.

Türkiye’nin demokratik bir devlet olma yönünde iddiası sürerken böyle bir olayın yaşanması bir toleransın artık ortadan kalkması gelecek adına son derece kaygı verici. Aslında bir incir çekirdeğini dolmayan bir hadiseyle başlayan sürecin nasıl böyle bir öfke patlamasına dönüştüğünü hepimizin sorgulaması gerekir

Esas kaygı verici tablo bu ve bu tablonun sorumlusu, toplumu birbirinden ayrıştıran, kutuplaştıran birbirine tahammülsüz hale getirip düşmanlaştıran siyaset söylemidir. Olayın birinci sıradaki sorumlusu bu ayrıştırıcı siyaset söylemidir. Bu siyaset söylemi derhal terk edilmelidir. Bizim şimdi bu üzüntülü olayın bütün sorumlularını eşit, adil ve tarafsız bir soruşturmayla ortaya çıkarmamız ve adil bir şekilde yargılanmasını sağlamamız gerekiyor.

Suruç’ta pek çok sivil vatandaşımızda silah olduğuna şahit olduk. Silahlanmanın yaygın olduğu bir ilçeden bahsediyoruz. Sivil yurttaşlar bu silahları nasıl bu kadar rahat taşıyor ve emniyet buna bir şey demiyor.

Bu silahlanmanın küçük bir kıvılcımla ne duruma geldiğini hep birlikte gördük. Devlet güvenlik görevini derhal yerine getirilmelidir. Otopsi raporlarının derhal açıklanması ve vehim iddiaların biran önce aydınlatılmalıdır. Devletin tarafsız olarak bu olaya eğilmesi gerekiyor. Bu olayın seçimlere az bir süre kala yaşanması hepimizi daha dikkatli olmaya sevk ediyor. (SÖZCÜ)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı