internet haber sitesi
Reklamı Geç

Erdoğan'dan tuhaf anket ve KHK açıklaması!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan TGRT Haber'de yaptığı açıklamalarda anket sorusuna ilişkin, "En büyük kamuoyu araştırması sandığın konulduğu gündür" yanıtını verdi.

Erdoğan'dan tuhaf anket ve KHK açıklaması!
Erdoğan'dan tuhaf anket ve KHK açıklaması! admin

Erdoğan'dan anket açıklaması

TGRT Haber'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kendisine yöneltilen anket sorusuna, “En büyük kamuoyu araştırması sandığın konulduğu gündür. Milletimiz işi ikinci tura bırakmadan kararını verecektir" yanıtını verdi.

Erdoğan, "Her şeyden önce bir deneyim söz konusu. Böyle bir süreç içinde herhalde sizler dükkanınızı bir çırağa teslim eder misiniz, etmezsiniz. Bu iş deneme yanılma metoduyla olmaz" yanıtını verirken, "Geçen Pazar ben Diyarbakır’daydım. Verilen resmi rakam 35 bin. Bugün Bay Muharrem oradaydı iki soru soracağım bir mitinge katılanlar CHP’li miydi HDP’li miydi? Benim aldığım bilgiler tamamına yakını HDP’liydi. Ve rakam, söyledikleri 10 bin" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, yeni sistemde bakanlıkların ne olacağına ilişkin bir soruya ise, "Bizim tabi 24 Haziran’da bu iş bittikten sonra yemin, o süre içerisinde 15 günlük vaktimiz olacak. Çalışmalarımızı yapıyoruz. O sürede ise bunu çok daha farklı şekle getireceğiz. KHK’lar var, daha sonra bu neye dönüşecek cumhurbaşkanlığı kararnamesine dönüşecek. Şu an itibariyle yeni sistemde kabine olsun, kurullar, başkanlıklar olsun, bu tür şeylerimizi bitirmiş vaziyetteyiz. Cumhurbaşkanlığı yapısı içerisindeki en yakın çalışma arkadaşları olsun bu çalışmalar bitmiş vaziyette. (Başkan yardımcıları) En az bir tane, bundan sonrası başkanın tasarrufuna kalmış. Yanınıza alacağınız bu arkadaşlarınızın deneyimli, tecrübeli, iş bitiren, çok seri üreten. İsimler üzerinde de çalışmalarımızı yapıyoruz. Bunların hepsi 24 Haziran’dan sonra milletimiz ‘tamam yürü’ derse bunları o zaman açıklayacak noktaya geliriz" yanıtını verdi.

Erdoğan, OHAL'in kaldırılıp kaldırılmayacağına ilişkin, "OHAL'in getirilmesinin en önemli sebebi zaten terör odaklıydı. Tabii bu terör odağında birinci derecede FETÖ vardı, PKK vardı. Bunun yanında DEAŞ vardı. Bütün bunlara karşı biz OHAL'i yaparken, bundan 16 yıl önce geldiğimizde Türkiye'de yine bir OHAL var mıydı, vardı. Biz, o OHAL'i 1 ay içinde kaldırdık. Çünkü o OHAL teröre karşı değildi. Maalesef bölgeseldi. Bizimkiyse tamamen teröre yönelik. O dönemdeki OHAL'de hatırlayın fabrikalar grevlerle karşı karşıyaydı. Bizim dönemimizde fabrikalarda grev söz konusu değil. İki, OHAL'le biz bir defa terörle mücadeleyi rahatlattık. Teröre yönelik çok ciddi mücadele verdik. Ciddi manada bu işi yumuşattığımız için 24 Haziran'dan sonra OHAL'e neşter vurabiliriz. Ama herhangi bir sıkıntı olduğunda OHAL tekrardan getirilebilir" ifadelerini kullandı.

Seçimlerden sonra ABD’dekine benzer Başkanlık ofislerinin yapılıp yapılmayacağı sorusu üzerine Erdoğan, şöyle konuştu:

“Türkiye’nin bu konuda sıkıntısı yok. Gerek Cumhurbaşkanlığı külliyesi, gerek Çankaya Köşkü bizim bu noktada ihtiyacımızı giderecek noktada. Türkiye alt yapısıyla güçlü bir ülke. Birisi Külliyeyi üniversitelere vereceğim diyor. Tamamen popülist bir söylem. Çankaya’yı zaten kullanmayacağım diyor. Bu çok çirkin bir popülizm. Öyle bir şey söyleyin ki millet de makul karşılasın. Bizim yaptığımız yerler kimin için; milletimiz için.”

Erdoğan, “Ordu'ya Millet Bahçesi yapılacak mı?” sorusu üzerine, Ordu’nun stat ihtiyacı olduğunu, mevcut stadın yerine Millet Bahçesi yapılacağını söyledi.

BAKANLIK SAYISINA İLİŞKİN AÇIKLAMA
Bakanlık sayılarının azaltılması konusunda ise Erdoğan, “24 Haziran’da bu iş bittikten sonra 10-15 günlük bir vakit oluyor. O sürede bunu çok daha farklı bir şekle dönüştüreceğiz. Bunlar kanun meselesidir. Daha sonra bu cumhurbaşkanlığı kararnamesine dönüşecek. Çünkü bu süreyi çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Yeni sistemde kabine olsun, bakanlıklar olsun, bu tür şeylerimizi tamamlamış bulunuyoruz. Cumhurbaşkanlığının yapısı içindeki planlamalar bitmiş vaziyette. Çalışmaları birlikte yürütüyoruz. Başkanlık sayısında en az bir tane, ondan sonrası cumhurbaşkanının tasarrufuna kalmış. Bu 2 de olur, 3 de olur, 4 de olur. Burada bütün mesele yanınıza alacağınız arkadaşlarımızın deneyimli, tecrübeli, çok seri üreten, teorik, pratik buluşmasını çok iyi yapan kişiler olacak. Şu anda isimler üzerinde de çalışmalarımızı yapıyoruz. Bunların hepsi 24 Haziran’dan sonra Rabbim lütfeder, milletim de yürü derse açıklayacak noktaya geliriz” diye konuştu. (Birgün)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı