internet haber sitesi
Reklamı Geç

Abdüllatif Şener: Erdoğan'ın Pensilvanya ziyaretine şu üç isim eşlik etti

AKP'nin kurucularından, eski Başbakan Yardımcısı Şener, "Erdoğan'a Pensilvanya gezisinde gezisinde Turhan Çömez, Ali İbiş ve Ahmet Ergün eşlik etti" dedi.

Abdüllatif Şener: Erdoğan'ın Pensilvanya ziyaretine şu üç isim eşlik etti
Abdüllatif Şener: Erdoğan'ın Pensilvanya ziyaretine şu üç isim eşlik etti admin

Abdüllatif Şener: Erdoğan'ın Pensilvanya ziyaretine şu üç isim eşlik etti

CHP’nin Konya Milletvekili adayı Abdüllatif Şener, ‘Pensilvanya’dan icazet’ tartışmalarını değerlendirdi. Şener, ziyaretin "Tayyip Erdoğan tarafından AKP’nin kuruluşundan önce ABD’ye apar topar yapıldığını" söyledi. Şener, “Erdoğan’a bu gezisinde Turhan Çömez, Ali İbiş ve Ahmet Ergün eşlik etti. Bu seyahatte Pensilvanya durağı var mı dersiniz?” sorusunu yöneltti.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçim mitinglerinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a, “Sana bir soru; herkese FETÖ'cü dedin, sen 2001'de partiyi kurarken icazet almak için Pensilvanya'ya gittin mi gitmedin mi? Kiminle gittiğini biliyorum ona zarar gelmemesi için söylemiyorum…” sorusunu yöneltmişti.

Bunun karşılığında “Ben icazeti Pensilvanya'dan değil, milletimden aldım” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İnce hakkında hem suç duyurusunda bulundu, hem de 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

AKP'nin kurucularından, eski Başbakan Yardımcısı Şener Sözcü'den Saygı Öztürk'e İnce'nin “Kiminle gittiğini biliyorum ona zarar gelmemesi için söylemiyorum” dediği isimleri açıkladı.

CHP adayı Abdüllatif Şener , AKP'nin kuruluş aşamasında Tayyip Erdoğan'ın ABD'ye yaptığı geziye, Ali İbiş, Ahmet Ergün ve Turhan Çömez 'in de katıldığını belirtti. Ancak Çömez ve İbiş, Şener'in iddiasını ne doğruladı ne de yalanladı. Ergenekon soruşturması kapsamında hakkında soruşturma açıldığı dönemde yurtdışına giden ve bir daha dönmeyen eski AKP milletvekili Çömez, “Bir değerlendirme ve yorum yapmak istemediğini” belirtti.

"Doğru bulmuyorum"
AKP'den bir dönem milletvekilliği yapan, üniversite mütevelli heyeti başkanlığı görevinde de bulunan Ali İbiş, yakın çevresine “Bu iddialar nereden çıkıyor anlamadım. Seçim öncesinde böyle bir şeyin gündeme getirilmesini doğru bulmuyorum” dedi. Aynı gezide bulunduğu belirtilen ve Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen işadamı Ahmet Ergün'e ise ulaşılamadığı belirtildi.

(Birgün)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı