internet haber sitesi
Reklamı Geç

Londra’da 90 kişiyle görüşecekler

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Londra'da 90 portföy yöneticisiyle görüşeceklerini söyledi. Şimşek ve Çetinkaya Merkez Bankası'nın bağımsızlığı noktasında Londra'da açıklamalarda bulunacak. Cumhurbaşkanı iki hafta önceki Londra temasında Merkez Bankası'nın yürütmenin mesajlarını dikkate alması gerektiğini söylemiş bu açıklama 'Merkez Bankası'nın bağımsızlığı tehlikede mi' sorularını akıllara getirmişti.

Londra’da 90 kişiyle görüşecekler
Londra’da 90 kişiyle görüşecekler admin

Londra’da 90 kişiyle görüşüyorlarBaşbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek dün Londra’da sürdürüğü temaslara bugün de devam ediyor. Şimşek’e Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya da eşlik ediyor. Başbakan Yardımcısı Twitter’dan yaptığı paylaşımda 90 portföy yöneticisiyle gruplar halinde görüşeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iki hafta önceki Londra temaslarında Bloomberg’e verdiği bir mülakatta Merkez Bankası’nın yürütmenin sinyallerini alması gerektiğini söylemiş seçimden sonrası için para politikasında değişiklikler yapılabileceğini belirtmişti. Bu açıklama Merkez Bankası’nın bağımsızlığı konusunda soru işaretlerine neden olmuştu. (SÖZCÜ)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı