internet haber sitesi
Reklamı Geç

Meral Akşener Konya’da

İYİ Parti lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, Konya'da vatandaşlarla buluştu. Akşener’in Kılıçarslan Kent Meydanı’nda yaptığı mitinge yağmura rağmen binlerce vatandaş katıldı. İYİ parti liderinin Konya'dan sonraki durağı ise Karaman olacak.

Meral Akşener Konya’da
Meral Akşener Konya’da admin

Alanı dolduran vatandaşlar İYİ Parti flamaları ve Türk Bayrakları taşıdı. Miting öncesinde alanda bayraklar havaya kaldırıldı, ‘Cumhurbaşkanı Akşener' ve ‘Tamam' sloganları atıldı.

Akşener'in açıklamaları şöyle:

“Bu meydanda Cumhurbaşkanı diye bağıranların çoğu kadınlar. Kadın bir şeye karar vermişse gereğini yapar. İstiklal mücadelesinde de böyle. Oldu Kadınlarımız böyle yüksek bir ses veriyorsa bu iş olmuş demektir.

FOTO: YAVUZ ALATAN

FOTO: YAVUZ ALATAN

Dediniz ki çık öne yürü arkanızdan geliyoruz. Önce kadınlarım sonra geçler. İYİ Parti millete güvenerek kuruldu. Henüz 7 aylık bir partiyiz ve bugün itibariyle 66 ili gezmiş olacağız. Demem o ki çalış dediniz çalıştık. Bugün 24 Haziran için şehir şehir gezmeye başladık. Diğer adaylara başarılar diliyorum.”FOTO: YAVUZ ALATAN

DOLARIN YÜKSELMESİ

Bakınız dolar buraya gelirken baktık 4.70'di. Faiz artırıldı. Diyorlar ki ‘Üst akıl sebep oldu' tamam ama tedbirlerini açıkla kardeşim. Ne yapacaksın biz de yanında duralım. Biz 2 basın toplantısı yaptık, uyarılarda bulunduk nelerin yapılması gerektiğini anlattık. Hatta Durmuş Yılmaz Bey uzun uzun anlattı. Bizi saymadıkları için muhalefete önem verilmediği için sonuç iti bari ile gelinen durum budur.

Doların yükselmesi Türkiye'nin borçlarını artırır. Ekonomide bir tercih yaptı Sayın Erdoğan. İnşaat sektörünü öne koydu. İnşaat sektörü yanıyor. Demir arttı, giderler arttı.

“Dolar gidiyor bir şey dikkatimi çekti. Hepsi elini ovuşturuyor. Demek ki paraları dolarda ama size dönüp diyorlar ki “Bizim dolarla işimiz yok” nasıl yok?”

‘AZ HARCA BE KARDEŞİM, EKONOMİNİN İÇİNE TÜKÜRDÜNÜZ’

“Doların yükselmesi sonucu ayağınızdaki ayakkabıdan başınızdaki şapkaya kadar her şeye zam geldiğinde ne olacak. Türk ekonomisinin içine tükürdünüz.

24 Haziran'dan sonra ekonomiyi düzeltecekmiş. Elini tutan mı var kardeşim bugün den düzeltsene.”

‘UMARIM DOĞRU DEĞİLDİR’

“Buraya gelirken bir duyum aldım, umarım doğru değildir. Konya'da organize sanayi bölgesine ekonomik sorun sebebiyle 935 işçinin işten çıkarıldığını duydum. Konya sanayinin merkezi. Şeker fabrikalarını sattılar biliyorsunuz. Buradan satın alanları uyarıyorum 25'inde bu satışları iptal edeceğim sakın ola ki el sürmeyin. Kurumların için berhava ettiniz. Şimdi şeker fabrikaları gitti. Konya'da da bir şeker fabrikası var. Dünya markası haline gelen bir fabrika. Satılan şeker fabrikalarının sebebi şu, diyorlar ki zarar ediyormuş. Az ye be kardeşim, az harca be kardeşim. 1100 odalı sarayda oturuyorsun. İtibardan tasarruf olmazmış.”

DAYANIŞMA FONU

“Mavi Marmara'yı hatırlayan var mı? Orada şehit olanları, kanını sattılar onların kanını. Dedi ya “giderken bana mı sordunuz?” Türkiye Dayanışma Fonu'nu kurup bir kereye mahsus tüketici kredilerini affedeceğiz. Hani şu onların bindiği lüks arabalar var ya. Fahiş fiyatlarla yandaşlardan kiraladığı arabaların paralarına denk geliyor. Vatan çocukları eziyet görürken, bakan çocuklarının devletin kiraladığı lüks arabalarla gezdiği günleri ortadan kaldıracağız.Gençlerimize, işsiz gençlerimize vatandaşlık maaşı bağlayacağız. İş bulana kadar istihdam yaratana kadar vereceğiz bu parayı.”

“BİR ÜLKE FEDA EDİLİYOR”

Sadece Ankara şehir hastanesinin bize maliyeti 1 milyon 800 bin TL sizlerin cebinden çıkıyor.

Aynı o köprüler gibi garanti verdiler hepsine. Yeteri kadar araba geçmediği zaman parasını Konyalıdan alıyorlar ne güzel iş.

Onların müteahhidine bir şey olmuyor ama. Bir adamın gönlü hoş olsun diye bir ülke feda diliyor.

CENABI HAK’KA SÖZÜM OLSUN

İnşallah milletimiz sandıkta gerekeni yapacak ve bu arkadaşlarımızı tatile gönderecek.

Cenabı Hak'ka sözüm olsun, bu ülkede adaleti, hukuku sağlayacağız. BU devletin açını doyurmasını görev bileceğimiz.

Rüşveti yok edeceğimiz uyuşturucu kaçakçıları ile savaşacağımı. Allah'ın izni ile Suriyeli kardeşlerimizi evlerine güvenli bir şekilde göndermeyi görev bileceğim.Bu ülkeyi 5 yıl içinde üreten mutlu bir ülke haline getirmeyi Allah'ın huzurunda sizlere söz veriyorum.”

FOTO: YAVUZ ALATANMİTİNG ÖNCESİ

YAĞMUR ALTINDA BEKLEDİLER 

Akşener'in konuşması öncesinde alanda İYİ Parti Marşları çalındı, Akşener'in ‘Başaracağız' sözleri tekrarlandı.

FOTO: YAVUZ ALATAN

FOTO: YAVUZ ALATAN / Vatandaşlar yağmur altında Akşeneri böyle bekledi…

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı