internet haber sitesi
Reklamı Geç

Selin Sayek Böke'den ekonomi için 6 maddelik çağrı

CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, TL’nin değer kaybetmesi konusunda yaptığı yazılı açıklamada OHAL ilanından beri TL’nin yüzde 60 değer kaybettiğini belirtti. Bu durumu “OHAL devalüasyonu” olarak niteleyen Böke, TL’nin her yüzde 10’luk değer kaybında enflasyonun 1,5 puan arttığını, 2018’deki TL değer kaybının artan üretim maliyetleri ve zamlar yoluyla hepimizin cebine ilk yansımasının en az dört puanlık bir enflasyon artışı olacağını ifade etti.

Selin Sayek Böke'den ekonomi için 6 maddelik çağrı
Selin Sayek Böke'den ekonomi için 6 maddelik çağrı admin

Gazete Duvar'ın haberine göre, ekonomideki mevcut gidişata karşı Böke acilen emek ve mülkiyet haklarının güvencede olduğunun teminatını verecek, siyasi önceliklerle değil iktisadi rasyonel ile hareket edildiğini göstererek, spekülasyonlara son verecek adımların atılmasına ihtiyaç olduğunu anlattı.

24 HAZİRAN ‘FIRSAT’

Türkiye’nin geleceğini belirleyecek 24 Haziran seçimlerini “fırsat” olarak değerlendiren Böke “Ekonominin işleyişine hakim, halkla, üreticiyle, piyasalarla kavga eden değil, halk için reform yapacak bir irade iktidara yansıtılmalıdır.” çağrısında bulundu.

Böke önerilerini şöyle sıraladı:

1. OHAL kalkmalıdır.
2. Varlık Fonu uygulamasına son verilmeli; Hazine, kaynaklarını paraleli için değil, halk için kullanacak güce kavuşturulmalıdır.
3. Kamu İhale Kanunu’nu delik deşik ederek, kamu kaynaklarını heba eden anlayışa son verecek yasal düzenlemeler hızla yapılmalıdır.
4. Güven artırıcı söylemler artırılırken, “bu bir ekonomik komplodur, ekonomik saldırıdır” söylemlerinden vazgeçilmelidir.
5. Ekonominin rasyonel işleyişinin sağlanacağı, mülkiyet haklarının korunacağı teyit edilmelidir.
6. Para politikası sadeleştirilmeli, tek faiz politikasına geçilmeli ve para politikası işlevselliğini kazanmalıdır. (SÖZCÜ)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı