internet haber sitesi
Reklamı Geç

Sözleşmeli kadroya geçenler dikkat! Maaşlar peşin yatacak

Devlet Memurları Kanunu'nun 4C maddesi uyarınca çalışırken, aynı kanunun 4B maddesi kapsamına geçirilen personel, bundan böyle maaşını peşin alacak. Resmi Gazete'de yer alan konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararı 15 Nisan'dan geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi. Yapılan bu değişiklikle 2018 yılı içerisinde şözleşmeli kadroya geçenler bir maaş fazla almış olacak.

Sözleşmeli kadroya geçenler dikkat! Maaşlar peşin yatacak
Sözleşmeli kadroya geçenler dikkat! Maaşlar peşin yatacak admin

Erken seçim kararı alınmasının ardından hemen her gün yeni bir seçim paketi açan hükümetten, kamudaki sözleşmeli personele de müjdeli haber geldi. Kamuda çalışan 213 bin sözleşmeli personel tıpkı memurlar gibi bundan sonra maaşlarını çalıştıkları ayın sonu yerine, peşin alacaklar. Uygulama 15 Nisan 2018 tarihi itibariyle başlayacağı için, sözleşmeli personel seçim öncesi çift maaş alacak.

Bakanlar Kurulu, sözleşmeli personel yönetmeliğinde değişiklik yaptı. Yeni kararla bu konudaki esaslara ilişkin geçici 11'inci maddenin 3'üncü fıkrası yürürlükten kaldırıldı. Bu madde, geçici personel statüsünden sözleşmeli personel statüsüne geçenlere ilişkin düzenlemeyi içeriyor. Kaldırılan 3'üncü fıkrada ise sözleşmeli statüye atanan geçici personelin maaşının her ayın 15'inde ödeneceğine dair hüküm yer alıyordu.

ARTIK PEŞİN

Bu hüküm gereği sözleşmeli personel aylık maaşını memurlardan farklı olarak peşin değil, 1 aylık çalışma süresinin dolmasından sonra alabiliyordu. Yapılan değişiklikle sözleşmeli kadrolara atananların maaşları da artık memurlar gibi peşin olarak ödenecek.

Yeni düzenleme 15 Nisan 2018 tarihi itibariyle yürürlüğe girecek. Düzenleme yaklaşık bir ay önceden başlayacağı için halen bu statüde çalışan sözleşmeli personele bir aylık peşin maaş alma hakkı doğdu. Dolayısıyla sözleşmeli personel statüsünde çalışanlar seçim öncesinde çifte maaş almış olacaklar. (SÖZCÜ)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı