internet haber sitesi
Reklamı Geç

İşte bugünün özeti!

Türkiye bomba gündemlerin yoğun olduğu bir günü geride bıraktı. Gerek iç siyasetteki gerekse dış dünyadan gelişmelerle ardı ardına gelen bomba haberlerle sarsıldı ülke.

İşte bugünün özeti!
İşte bugünün özeti! admin

İşte kısa başlıklarla bugünün özeti:

AKP’NİN KURUCUSU ŞENER’DEN TARİHİ İTİRAF

Abdüllatif Şener, Erdoğan’ın kendisi hakkında yaptığı açıklamalara katıldığı bir TV programında yanıt verdi. Şener konuşmasının bir kısmında, “Ben onu milletvekili yaptım, başbakan yaptım, bunu da itiraf ediyorum” dedi.

ABDÜLLATİF ŞENER’İN 6 YIL ÖNCEKİ AÇIKLAMALARI YENİDEN GÜNDEM OLDU

Abdüllatif Şener’in 6 sene önce yaptığı açıklamalar gündeme oturdu.

CNN Türk’te, Enver Aysever’in sunduğu “Aykırı Sorular” programda Şener, “Bunu yazın bir tarafa. Kudüs'ü Başkent yapacaklar ve İsrail'in Kudüs'ü başkent yapmasına yönelik gelişmeleri ortaya çıkaran, bu yolu açan ve destekleyen sayın Erdoğan'dır. Aynı Erdoğan İsrail Kudüs'ü işgal ettiğinde bağıracaktır, kızacaktır” ifadelerini kullanmıştı.

NUMAN KURTULMUŞ’UN ERDOĞAN’A TEPKİSİ YENİDEN GÜNDEM OLDU

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un ‘Erdoğan eleştirisi’ bir anda yeniden Türkiye’nin gündemi oldu. HAS Parti Genel Başkanı olduğu dönemde katıldığı ve o dönem Erdoğan’ı çok sert ifadelerle eleştirip adeta topa tutan Erkan Tan’ın sunduğu programda, Erdoğan’ı İsrail politikaları üzerinden eleştiren Kurtulmuş, “Otel lobisinde “one minute” demek marifet değil. Erdoğan’ın kalbi Ali diyor, dili Muaviye söylüyor” diyor.

MERAL AKŞENER TÜRKİYE’DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye’de bugün düzenlediği toplantıda basın mensupları önünde bir ilki gerçekleştirdi. Her konuda fikir beyan etmek yerine, uzmanı olmadığı konuları işin uzmanına bırakma yöntemini uyguladı. Akşener, Türk ekonomisinin son durumuyla ilgili bilgilendirme yaptıktan sonra salondaki basın mensuplarına dönerek, “Arkadaşlar, İYİ Parti Türkiye’yi bu durumdan nasıl kurtaracak derseniz, onu sizlere partimizin ekonomi uzmanları anlatacak. Sorularınız varsa eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ile ekonomist ve eski bakanlardan Ayfer Yılmaz sorularınızı cevaplayacak” diyerek, kürsüyü iki uzmana bıraktı.

MERKEZ BANKASI BAŞKANI AKP’DE

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, AKP Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelecek.

DOLAR DURMUYOR… TARİHİ REKOR! VATANDAŞTAN DOLAR YORUMU

Dolar/TL güne 4.46 seviyesinde başladıktan sonra 4.5011 ile tarihi rekorunu yeniledi. Doların yukarı yönlü tırmanışına vatandaşlar sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi. İşte vatandaşın dolar yorumu.

UZMANLARDAN DOLAR YORUMU

Uzmanlar sozcu.com.tr’ye doların yükselişini değerlendirdi. Kurun artmasının birden fazla nedeni bulunduğuna dikkat çeken uzmanlar bugün ABD’deki Hakan Atilla davasının etkili olacağının altını çizdi. Bu sebeple kritik seviye olan dolar/TL 4,50 seviyesini aşarsa 4,65’e kadar çıkacağını öngörüyor.

‘SEN KİMSİN ULAN’ SKANDALI

Şırnak İl Sağlık Müdürü Nedim Uzun, Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’nın güvenlik kontrol noktasında durdurulan aracını “Sen kim oluyorsun da beni arıyorsun lan. Ben İl Sağlık Müdürüyüm, beni de aracı da arayamazsın.” diyerek polislere aratmadı. Yaşananlar, noktadaki bir görevli tarafından cep telefonu ile görüntülendi. ‘Araç aratmama’ skandalında müdürün aracını durduran ve ona yardıma gelen 4 polis memuru ildeki farklı ilçelere ‘sürgün gibi’ gönderildi. Haklarında soruşturma da açılan memurlar olaya ve sonrasında yaşananlara isyan ettiler. Müdürün aracını durduran polis memuru, hakkında ortaya atılan “FETÖ’cü” imasına isyan ederek, savcılığa ikinci bir suç duyurusunda bulundu. Sözcü’ye konuşan Emniyet-Sen yetkilileri de “Olay, kamuoyu yanıltılmak suretiyle başka bir yöne çekilmek isteniyor. 5 polis memuru sadece işini yapmıştır. Hukuki sürecin takipçisi olacağız” dediler.

YARGIDA ‘MUHARREM İNCE’ ÖNLEMİ

CHP'nin Muharrem İnce'yi Cumhurbaşkanı adayı göstermesi, Savcılıkların TBMM'ye gönderdiği vekil dokunulmazlığı kaldırma fezlekelerini de etkiledi. Aralarında İnce'nin de olduğu üç CHP'li vekilin birlikte yaptıkları basın açıklaması “yasak” gerekçesiyle suç kabul edildi. İki CHP'li vekil hakkında fezleke düzenlendi, aynı eylemde hazır bulunan Muharrem İnce hakkında TBMM'ye fezleke gönderilmedi.

KARAMOLLAOĞLU’NDAN AKP’YE İSRAİL TEPKİSİ

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, İsrail’i kınamanın vahşetini engellemediğini söyleyerek, ‘Bizim hükümetimizden beklediğimiz, miting yapmaları değil. Hükümetler karar alır, icraat yaparlar’ dedi.

HELALLİK İSTEYEN İSMAİL KAHRAMAN’A ŞOK CEVAP

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, yeniden aday olmadı ve Meclis'e ‘'Hakkınızı helal edin'' diyerek veda etti. Kahraman, “Evet, kuluz, hata ederiz. Kötü niyetimiz yok. Ola ki hata etmişiz, birbirimizi hoş görmek durumundayız. Helalleşelim, birbirimizi bağışlayalım” dedi. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise Kahraman'a beklenmedik bir karşılık verdi ve “Ben helal etmiyorum” dedi.

AKP’DEN BEKLENMEDİK DEMİRTAŞ ÇIKIŞI: SERBEST KALMALI

CNN Türk’te Şirin Payzın’ın sunduğu “Ne Oluyor” programına katılan AKP İstanbul Milletvekili Aziz Babuşçu, canlı yayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve AKP kurmaylarının söylemlerinin aksine “Selahattin Demirtaş'ın cezaevinden çıkmasını ve özgürce propaganda yapmasını isterim” ifadelerini kullandı.

VALİLİK 19 MAYIS’I YASAKLADI

İzmir Atatürk Lise’sinde ‘İzmir Marşı’ okutmayan okul müdürü kadar saçma bir karara bu kez Samsun Valiliği imza attı. Valilik 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Samsun’da 10 yıldır düzenlenen ve gelenek haline gelen fener alayına, bu yıl izin vermedi.

FETÖ İÇİN YAPILAN ‘ÖZEL’ İMAR DÜZENLEMELERİ İPTAL EDİLDİ

FETÖ soruşturması kapatılan Anafen Okulları'nın Sultanbeyli ve Ataşehir'deki şubeleri için verilen imar hakları geri alındı. Darbe girişimi sonrası imam hatip liselerine dönüştürülen okullar için planlardaki “özel okul” düzenlemeleri iptal edilerek kamusal eğitim alanı ilan edildi.

ORUÇ TUTMAYANA YEMEK YOK

Çorum İl Sağlık Müdürlüğü çok tartışılacak bir karara imza attı. Çorum İl Sağlık Müdürü Dr. Ömer Sobacı imzası ile yayınlanan bir kararla Ramazan ayı içerisinde yemek servis hizmetlerinin kaldırıldığı duyuruldu. Kararın gerekçesi ise yemek servis hizmetlerinden yararlanmak isteyen personel sayısının yetersiz olması.

SEÇMEN SAYISI AÇIKLANDI

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, 24 Haziran’da yapılacak seçimde 59 milyon 391 bin 328 seçmen sayısı olduğunu söyledi.

AVUKAT SİBEL DEVECİ TUTUKLANDI

15 Temmuz darbe girişimi gecesi sosyal paylaşım sitesinden attığı mesajlar nedeniyle gözaltına alınan avukat Sibel Sevinç Deveci, FETÖ propagandası yapmak suçundan tutuklandı. Deveci'nin FETÖ mensubu ve örgütün gizli haberleşme programı “Bylock” kullanıcısı birçok şahısla telefon irtibatı tespit edildiği belirtildi.

ABD’DEN SONRA GUATEMALA!

Dünya’nın tepkilerine rağmen ABD’nin önceki gün büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasının ardından sıcak bir gelişme yaşandı. ABD’den 2 gün sonra Guatemala Kudüs’te Büyükelçilik açtı.

İSRAİL’DEN REZİL HAMLE

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının ardından önceki gün ABD’nin İsrail Büyükelçiliği binasını Kudüs’e taşımasına tepkiler yağıyor. Tüm dünyanın tepki gösterdiği gelişmenin ardından İsrail askerinin Filistinli göstericilere ateş açması ve 61 Filistinliyi öldürmesinin ardından İsrail parlamentosundan skandal bir açıklama geldi. İsrail Parlamentosu’ndaki (Kneseet) vekiller sözde Ermeni soykırımını tanımak için başvuruda bulundu.

İSRAİL BÜYÜK ELÇİSİ ÜLKESİNE DÖNDÜ

İsrail’in Filistinlilere orantısız güç kullanarak 61 göstericiyi öldürdüğü ve yaklaşık 2000 kişiyi yaraladığı olayların ardından sıcak bir gelişme yaşandı. İsrail’in Ankara Büyükelçisi Eitan Na’eh, bugün İstanbul üzerinden ülkesine döndü.

TÜİK AÇIKLADI: GENÇLER İŞSİZ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İstatistiklerle Gençlik 2017 araştırmasının sonuçlarını yayınladı.

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) kayıtlarına göre Türkiye toplam nüfusu 2017 yılı sonu itibariyle 80 milyon 810 bin 525 iken 15-24 yaş grubundaki genç nüfus 12 milyon 983 bin 97 oldu. Genç nüfusun, yüzde 48,8’ini kadınlar oluşturdu. Genç nüfusun oranı toplam nüfusun yüzde 16,1’i olarak hesaplandı. Genç nüfusun işsizlik oranı ise 2016 yılına göre 1.2 puan artarak, yüzde 20.8 oldu.

ÖĞRETMEN ATAMALARINDA TARİH BELLİ OLDU

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Bu yıl 25 bin öğretmenimizi eğitim ailesiyle buluşturacağız. 5 bin adayın mülakatları Haziran'da yapılacak” dedi.

İNCE’NİN SEÇİM HESABI

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce için seçim hesabı açıldı. Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası için açılan hesaplara bağış yapılabilecek, bağışlar seçim kampanyalarında kullanılacak. Bağış için vatandaşlık kimlik numarası bildirmek zorunlu tutuldu.

ALAATTİN İLYAS SARAL TUTUKLANDI

İstanbul Polisi’nin önceki hafta gözaltına gözaltına aldığı “Sarallar” olarak bilinen suç örgütünün liderlerinden olan Alaattin İlyas Saral adliyeye tutuklandı. Yaklaşık 1 buçuk yıl boyunca aranan Saral’ın Eyüpsultan’daki ofisinin gizli bölmesinde yakalandığı öğrenildi. (SÖZCÜ)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı