internet haber sitesi
Reklamı Geç

Türkiye’den sert tepki! Büyükelçiler geri çekildi

Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Türkiye'nin Tel Aviv ve Washington büyükelçilerinin istişare amacıyla Ankara'ya çağrıldığını bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da yaptığı açıklamada büyükelçilerin çağrıldığını doğruladı.

Türkiye’den sert tepki! Büyükelçiler geri çekildi
Türkiye’den sert tepki! Büyükelçiler geri çekildi admin

Türkiye’den sert tepki! Büyükelçiler geri çekildi

ABD Başkanı Donald Trump Aralık ayında açıkladığı kararının ardından bugün ABD’nin İsrail Büyükelçiliği Tel Aviv’den Kudüs’e taşındı.

Gazze’deki protestolarda İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 55 kişi şehit oldu. 2 bin 410 Filistinli yaralandı.

BÜYÜKELÇİLER TÜRKİYE’YE ÇAĞRILDI

Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Türkiye’nin Tel Aviv ve Washington büyükelçilerinin istişare amacıyla Ankara’ya çağrıldığını bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Londra’da yaptığı açıklamada,’Türkiye’nin Tel Aviv ve Washington büyükelçilerinin Türkiye’ye çağrıldığını söyledi.

İNCE’DEN HÜKÜMETE: ÇEKİN DERHAL WASHİNGTON’DAKİ BÜYÜKELÇİYİ

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, dün Konya’da konuştu. Kudüs’te yaşananlara tepki gösteren İnce, hükümete Türkiye’nin Washington Büyükelçisi’ni çekme çağrısında bulundu. İnce,’Ortadoğu’da kötü şeyler oluyor. Müslümanlar öldürülüyor. İsrail’in yaptıklarını gördünüz bugün. Üç büyük dinin merkezi konumunda Kudüs. Amerika ve İsrail kalıcı bir husumet gerçekleştiriyor Ortadoğu’da. Kınıyoruz onları buradan. Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetenlere sesleniyorum; Washington Büyükelçisini derhal çekin. Müslümanlar Kudüs’te öldürülürken Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetenler daha aklı başında davranmalıdır’ dedi.

308716191023cc75668a12bf4c195d44

‘GAZZE’YE GİDECEĞİM’

İnce, Cumhurbaşkanı olduğu takdirde Gazze’ye gideceğini ifade ederek, ‘Bakın devlette devamlılık esastır. Allah’ın izniyle Tayyip Erdoğan’ın koltuğuna ben oturduğumda, onun Türkiye Cumhuriyeti adına verdiği sözlerin takipçisiyim, 2013’ten beri ‘Gazze’ye gideceğim’ dedi ama gidemedi, size söz veriyorum beni Cumhurbaşkanı seçin, Gazze’ye gideceğim’ dedi. (SÖZCÜ)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı