internet haber sitesi
Reklamı Geç

İşte Türkiye’de üretilen otomobiller

Her geçen yıl artan yıllık otomobil satış adeti, dünya otomotiv endüstrisine kendini kanıtlamış kaliteli iş gücü ve jeopolitik konumundan dolayı üretim ve dağıtım için tercih edilen bölgelerden biri olan Türkiye'de, birden fazla otomotiv devi üretim yapıyor. Peki hangi markalar, hangi modellerini Türkiye'de üretiyorlar...

İşte Türkiye’de üretilen otomobiller
İşte Türkiye’de üretilen otomobiller admin

Türkiye’de üretilen otomobillerTOYOTA

C-HR

toyota-c-hr-2017-1600-06-kopya

Ülkemizde üretilen ilk hibrit motorlu otomobil, Toyota C-HR! Sakarya’daki fabrikada üretilen otomobil, radikal tasarımı ve alternatif yakıtıyla ülkemizde oldukça dikkat çekiyor. Bu yılın ilk üç ayında açık ara farkla en çok tercih edilen hibrit otomobil olduğunu da belirtelim. Toyota C-HR, Türkiye’de üretilip tam 47 farklı ülkeye ihraç ediliyor.

Corolla

toyota-corolla_eu-version-2017-1600-01-kopya

Toyota’nın en önemli fabrikalarından biri olan Sakarya’daki fabrikada bir efsane daha üretiliyor. Markanın hatta otomobil markalarının bile en çok satılan modeli olan Corolla, 1966 yılından bu yana üretilen bir otomobil. Ülkemizdeki Toyota fabrikasında da üretilen model toplam da 53 farklı ülkeye ihraç ediliyor.

HONDA

Civic Sedan

honda-civic_sedan-2016-1600-11-kopya

Markanın dünya çapında ün yapmış olan modeli Civic’in sedan gövdeli tipi de Türkiye sınırları içerisinde üretiliyor. Ayrıca otomobilin yüzde 40 yerli üretim diye adlandırılıyor. Gebze’de bulunan Honda’nın fabrikasında üretilen 6 nesil Civic olan Civic Sedan ülkemizde üretilip 33 farklı ülkeye ihraç ediliyor.

FIAT

Egea

fiat-aegea-2016-1600-01-kopya

Fiat markasının en önemli modellerinden biri olan Egea, tam olarak Türkiye’de geliştirildi ve üretiliyor. Otomobil üç farklı gövde tipine sahip. 2016 ve 2017 yıllarında en çok satan otomobil olan Egea, Bursa’daki Tofaş fabrikasında üretiliyor. Fiat Egea ülkemizden 47 farklı ülkeye ihraç ediliyor.

RENAULT

Megane

renault-megane_sedan-2017-1600-0d-kopya

2017 yılında Türkiye’de yılın otomobili seçilen Megane Sedan, Fransız markanın Bursa’daki fabrikasında üretiliyor. Otomobilin hatchback ve station wagon gövdeli tipleri ise ne yazık ki ülkemizde üretilmiyor. Renault Megane Sedan kompakt sınıfta, ülkemizde en çok tercih edilen modeller arasında. Ayrıca bu yılın ilk çeyreğinden en çok satan otomobil olmuş durumda. Megane Sedan ülkemizden 70 farklı ülkeye ihraç ediliyor.

Clio

renault-clio-2017-1600-13-kopya

Markanın b segmenti modeli olan Clio, ağabeyi Megane sedan gibi ülkemizde büyük ilgi görüyor. Ekonomik motoru, kullanışlı yapısı ve makul satın alma maliyetiyle bir çok tüketicinin beğensini kazanan Clio’nun Sports Tourer diye adlandırılan station wagon bir gövde tipi daha ülkemizde üretiliyor. Otomobil 70 farklı ülkeye ihraç ediliyor.

HYUNDAI

i10

hyundai-i10-2017-1600-07-kopya

İzmit’te yer alan fabrikada üretilen otomobil A segmentinde yer alıyor. Ülkemizde A segmentinde en çok tercih edilen model olan Hyundai i10, 40 farklı ülkeye ihraç ediliyor.

i20

hyundai-i20-2019-1600-03-kopya

Markanın b segmenti üyesi olan i20 de Hyundai’nin İzmit’te yer alan fabrikasında üretiliyor. Standart modelin haricinde i20 Active’de ülkemizde üretilen modeller arasında. i20 ülkemizden markanın faliyet gösterdiği 40 farklı ülkeye ihraç ediliyor.

ISUZU

D-Max

isuzu-d-max-2017-1600-01-kopya

Isuzu’nun Şekerpınar’da yer alan fabrikasında üretilen pick-up modeli düşük motor hacmi ve modern donanım özellikleriyle segmentindeki rakipleriyle mücadele ediyor. Neredeyse İstanbul’da üretilen otomobil ülkemizden 30 farklı ülkeye ihraç ediliyor.

Binek olarak adlandırılan bu modellerin haricinde Türkiye sınırları içerisinde üretilen hafif ticari ve ticari araçlarda var.

FORD

Tourneo Custom / Transit Custom

Ford Tourneo Courier / Transit Courier

Ford Trucks

shutterstock_502840762-kopya

MERCEDES-BENZ

Hoşdere Fabrikası'nda şehirler arası ve belediye tipi otobüsler, Aksaray Fabrikası'nda ise hafif, orta ağır ve ağır sınıf kamyonlar ve çekiciler üretiyor.

shutterstock_1012604755-kopya

ISUZU

Kamyon, kamyonet, midibüs, otobüs ve pick-up gibi ticari araçların üretimini gerçekleştiriyorlar. Ayrıca şehir içi hatlarda kullanılan belediye otobüsü ve minibüsü tarzında da üretimleri var.

(SÖZCÜ)

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı