internet haber sitesi
Reklamı Geç

Taksim’e yürümek isteyen gruba polis müdahalesi

Beşiktaş'ta toplanarak Taksim'e yürümek isteyen yaklaşık 15 kişilik gruba polis müdahale etti.

Taksim’e yürümek isteyen gruba polis müdahalesi
Taksim’e yürümek isteyen gruba polis müdahalesi admin

Taksim’e yürümek isteyen Halkın Kurtuluş Partisi üyesi gruba polis izin vermedi. Grup yürümekte ısrar edince polis müdahalede bulundu. Gruptakiler gözaltına alındı.

VATAN PARTİSİ ÜYELERİ MEYDANA SOKULMADI

Öte yandan Vatan Partisi üyesi bir grup Taksim Meydanı’na çelenk bırakmak istedi. Ancak polis gruba izin vermeyerek geri gönderdi. Öte yandan, polisin meydan ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri devam ediyor. Meydanda K9 diye tabir edilen polis köpekleri de görev yaparken, havadan da polis helikopterlerinin denetim yaptığı görüldü.

SENDİKALAR ÇELENK BIRAKTI

Hak-İş Konfederasyonu İstanbul İl Başkanlığı üyeleri, Gümüşsuyu Caddesi’nden yürüyüşe geçti. “Yaşasın 1 Mayıs İşçilerin Bayramı”, “Hak-İş burada 1 Mayıs kutluyor”, “Yaşasın özgürlük mücadelemiz”, “Hak-İş nerede özgürlük orada”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları atan sendikacılar Kazancı Yokuşu’na geldi. Burada 41 yıl önce hayatını kaybedenler için karanfil bırakan gruptakiler Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunan gruptakiler daha sonra İstiklal Marşı okudu.

resimid_4927235

resimid_4927164

Hak-İş Konfederasyonu İstanbul İl Başkanı Mustafa Şişman basın açıklaması okudu. Şişman, “Bizler haklarımız için, özgürlüklerimiz için, demokrasi için, insanca hayat yaşamak için, adil bir dünya düzeninin temelini oluşturmak için, özgürlükçü, katılımcı, sivil ve demokratik yeni Türkiye için hep birlikteyiz, Taksim’deyiz. OHAL’in tekrar uzatılmasının nedenlerinin ortadan kaldırılması için, daha müreffeh, daha demokratik bir Türkiye için, ülkemizin geleceği için alanlardayız, meydanlardayız. Din, vicdan ve fikir hürriyetinin toplumun tüm kesimlerine hakim kılınması için yine alanlardayız. Hak-İş olarak bizler sosyal devlet, sosyal adalet ve sendikal haklarımız için 1 Mayıs 2018’de Adana’dayız, tüm Türkiye’deyiz, İstanbul’dayız ve Taksim’deyiz. Ülkemizin bugünü ve geleceği için, bütünlüğü, insanlarımız birlik, beraberlik ve kardeşliği için talep, teklif ve beklentilerimizin karşılanması için hep birlikte alanlardayız. Hak-İş Konfederasyonu olarak sendikasız ve örgütsüz bütün çalışanlara ‘örgütlü ol, sendikalı ol, Hak-İş’li ol diyoruz. Sendikasızlaştırmaya, güvencesizleştirmeye, kuralsızlaştırmaya, yeni özelleştirmelere, kayıt dışı ve düşük ücretlerle çalıştırılmaya, insan onuruna yakışmayan her türlü işe, her türlü davranışa ‘hayır’ diyoruz” diye konuştu.  Açıklamanın ardından grup, Taksim Meydanı’ndan ayrıldı.

SAĞLIK HİZMETLERİ SENDİKASI

Hak-İş’in ardından Sağlık Hizmetleri Sendikası’sı da Gümüşsuyu Caddesi’nden yürüyerek geldi. Sendika üyeleri, ilk olarak Kazancı Yokuşu’na karanfil bıraktı. Grup daha sonra da Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktı.

foto-reuters-001

foto-reuters-002

foto-reuters-003

foto-reuters-004

foto-reuters-005

foto-reuters-006

foto-reuters-007

foto-reuters-008

foto-reuters-009

foto-reuters-010

foto-reuters-011

(sözcü)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı