internet haber sitesi
Reklamı Geç

Rusya Savunma Bakanlığı: Suriye’ye 100’den fazla roket atıldı

Rusya Savunma Bakanlığı ABD, İngiltere ve Fransa’nın Suriye’ye gerçekleştirdikleri saldırıda 100’den fazla roket kullanıldığını açıkladı. Açıklamada, “Suriye’ye ABD, İngiltere ve Fransa’nın hava ve deniz üslerinden 100’ü aşkın seyir roketi ve havdan-karaya roket atıldı” denildi.

Rusya Savunma Bakanlığı: Suriye’ye 100’den fazla roket atıldı
Rusya Savunma Bakanlığı: Suriye’ye 100’den fazla roket atıldı admin

Sherine: ABD Suriye’yi vurarak uluslararası normları ihlal etti

Rusya Meclis alt kanadı Duma Savunma Komitesi Başkan Yardımcısı Alexander Sherine, yaptığı değerlendirmede ABD’nin Suriye’yi vurarak bütün uluslararası normları ihlal ettiğini ve Rusya’nın bunu kendi adresine saldırganlık olarak algıladığını söyledi.

Sherine, bunun ikinci Belgrad olduğunu vurgulayarak, “Bugün bir dönüm noktasıdır. Rusya'nın kendi adresine bir saldırı düzenlendi, çünkü bu uluslararası normlara göre bütün uluslararası kuralları ihlal etmek anlamına geliyor. Bu nükleer gücün yardım etmek amacıyla kendi yükümlülüklerini yerine getirdiği bağımsız bir devlete ilan etmeden savaş ilan etmektir.” dedi.

Klimov: Batı Suriye saldırısında Rus birliklerinin üslerine zarar verilmemeye çalışıldı

Federasyon Konseyi Devlet Egemenliğini Koruma Komisyonu Başkanı Andrey Klimov, ABD ve Rusya'nın arasında Suriye'de direk askeri bir krizin olmadığını, batının füze saldırısı sırasında Rus askeri üslerine zarar vermemeye çalıştığını belirtti.

Klimov, yaptığı açıklamada, "Rusya ve ABD arasında direk askeri kriz söz konusu değil. Amerikalılar ve müttefikleri Rusya'nın Suriye'deki birliklerine zarar vermemek için her şeyi yaptılar" dedi.

Klimov, ABD ve müttefiklerinin sahte kimyasal silah saldırılarını kullanarak Suriye'de suç örgütü olarak faaliyet gösterdiklerini belirtti. (DHA)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı