internet haber sitesi
Reklamı Geç

Kılıçdaroğlu'ndan sert çıkış: ‘FETÖ’nün bir numaralı siyasi ayağı Cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden zattır’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TBMM grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklenerek , "Buradan ilk kez söylüyorum, FETÖ'nün bir numaralı siyasi ayağı, Cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden zattır. Bir numaralı siyasi ayağı.. Versin mahkemeye ispat edeceğim." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'ndan sert çıkış: ‘FETÖ’nün bir numaralı siyasi ayağı Cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden zattır’
Kılıçdaroğlu'ndan sert çıkış: ‘FETÖ’nün bir numaralı siyasi ayağı Cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden zattır’ admin
Haberin videosu için tıklayın!

Kılıçdaroğlu: ‘FETÖ’nün bir numaralı siyasi ayağı Cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden zattır’

İşte Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından önemli satır başları;

“Sanatçı olmak kadar zor bir şey yoktur. Herkes sanatçı olamaz. Biraz da Allah vergisidir. Özel eğitim almak, özel çalışmak gerekiyor. Dünyanın bütün demokrasilerinde sanata ve sanatçıya önem verilir. Onlar da yeri zamanı gelince beste yapmışlardır, şiir yazmışlardır. Sanatçı hiç kimsenin kulu ve kölesi değildir. Sanatçı özgürdür, herkes eleştirir yeri geldiğinde. O nedenle bütün sanatçılarımızı CHP olarak yürekten kutluyorum. Oyunlarının yasaklandığını biliyorum. Az kaldı 2019’a, az kaldı kadınların devrimine.

“ŞEHİTLER ARASINDA AYRIM YAPANLAR VATAN HAİNLERİDİR”

Şehitler arasında ayrım yapanlar vatan hainleridir. Şehitler, şehit yakınları, gaziler arasında ayrım yapanlar vatan hainleridir. Şehit şehittir. Şehidin sağcısı solcusu mu olur? Şehitler üzerinden siyaset yapılmaz. Maden şehitleri için de aynı ayrımcılığı yaptılar. 2003-2014 arasında hayatını kaybeden madenciler için özel kanun getirdiler. Peki, 2003’ten önce hayatını kaybedenler, onlar sayılmayacaklar. Neden yapıyorlar? Emin olun, ben anlamakta zorlanıyorum. İnsan bizim insanımız, ölen de bizim insanımız niye ayrım yapıyorsunuz? Her seçim öncesi Zonguldak’a gidiyorlar, oyları alıyorlar sonra uyutuyorlar. Zonguldak’a da Soma’ya da sesleniyorum, bu oyuna gelmeyin. Bunlara oy verdiğiniz andan itibaren sizi kullanırlar.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ’NDEKİ GÖZALTILAR

Üniversiteler bilgi yuvalarıdır. Üniversitelerde şiddet olmaz. Üniversiteyi şiddete teslim ederseniz, bilgi üretmez. Afrin için lokum dağıtanlara müdahaleyi doğru bulmuyoruz. Üniversite yönetimi müdahale etmeli. Koltuğu işgal eden zat, sizi o üniversitede okutmayacağım diyor. Sen kimsin, üniversiteler senin babanın malı mı?

HAKİM VE SAVCILARA YÜKLENDİ

Bir diktatörün diktatörlüğe doğru yürüdüğü yolun taşlarını hakim ve savcılar döşer. Bu nedenle hakim ve savcılara söylüyorum, korkmayınız. Adaletten ve insan haklarından yana olunuz. Birilerinin beklentiler ile karar vermeyiniz.  Çocuklarınıza torunlarınıza gelecekte hesap veremezsiniz. Cehenneme giden yollar iyi niyet taşları ile doludur. Adaleti çürütürseniz devleti çürütürsünüz. AİHM kararları bile şu an uygulanmıyor. Akın Atalay 1.5 yıldır tutuklu. Yurt dışından kendi geldi, teslim oldu. Neden tutuyorsunuz? Osman Kavala 5 aydır hapiste tek kişilik bir odada kalıyor. İddianamesi yok

Gitmişler AB’ye Türkiye’yi anlatacaklar. Ne anlatacaksın, raporlar orada her şey var. Milletvekillere Türkiye’da hapiste. Bütün bunlar OHAL nedeniyle oluyor. Her 100 işsizden 27’si üniversite mezunu. Her evde ber işsiz var har evde huzursuzluk var. Bunların çocuklarının hiçbirisi işsiz değil. İşçinin hayatı da ucuz.

DÖVİZ KURLARINDAKİ ARTIŞ

Dolar almış başını gidiyor. Parayı tefecilere veriyorlar. Ağlıyorlar efendim faizler çok yüksek. Bu faizin artıyor ama sebebi Kılıçdaroğlu’dur diyecek. Kardeşim sana söyledim, bir KHK çıkar faizi sıfırla. Yapabilir mi yapamaz. Çünkü yakasını faizciye kaptırmış. Diyorlar ki vatandaşın ne işi var dolarla. Köprüden geçiş dolar endeksli. Hastane yapıyorsun dolarla, gübre ham maddesi getirirsin dolarla.. MAN Adası’nda şirket kurarsın dolarla değil sterlin’le , para yollarsın dolarla…

‘FETÖ’NÜN BİR NUMARALI SİYASİ AYAĞI…’

OHAL’den sonra bakanlar açıklama yaptı. Askeriyedeki FETÖ’cüleri temizledik diyorlar, Milli Eğitim’dekileri temizledik, yargıdaki FETÖ’cüleri temizledik diyorlar. Peki neden siyasi ayağı yok. Buradan ilk kez söylüyorum, FETÖ’nün bir numaralı siyasi ayağı, Cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden zattır. Bir numaralı siyasi ayağı.. Versin mahkemeye ispat edeceğim.” (SÖZCÜ)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı