internet haber sitesi
Reklamı Geç

Aydın'da 100'den fazla öğrenci yemekten zehirlendi

Aydın Karacasu'daki okullarda 100'ün üzerinde öğrenci yedikleri yemekten zehirlendi.

Aydın'da 100'den fazla öğrenci yemekten zehirlendi
Aydın'da 100'den fazla öğrenci yemekten zehirlendi admin

Aydın'da 100'den fazla öğrenci yemekten zehirlendi

Denge Gazetesi'nin haberine göre okullara çok sayıda ambulans girişi yapıldığı görüldü. Serım takılan öğrenciler özel servis araçları ile de hastanelere yetiştirilmeye çalışılıyor.

Serumların öğrencilere yetmediği de gelen bilgiler arasında.

İHA'dan edinilen bilgiye göre, Aydın’ın Karacasu ilçesinde öğrenciler öğle yedikleri yemekten sonra baş dönmesi ve kusma şikâyeti ile hastaneye akın etti. Evlerine giden çocuklar aileleri tarafından teker teker hastaneye getirilmeye başlandı.

Karacasu ilçe merkezi ve 33 mahallesinde öğrenim gören öğrenciler, zehirlenmeleri sonrası Karacasu Devlet Hastanesi ve Nazilli Devlet Hastanesine sevk edilerek tedavi altına alındı. İlk belirlemelere göre öğrencilerin tedavilerinin sürdüğü ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Ailelerin ise hastane önünde endişeli bekleyişi sürüyor.

118 ÖĞRENCİ ZEHİRLENDİ

Edinilen bilgiye ve iddialara göre bugün öğle yemeğini mesleki eğitim merkezinde aşçı izinli olduğu için aşçı yardımcıları ve öğrencilerin pişirdiği tavuk, pilav, çorba ve salatadan oluşan yemeklerden yiyen taşımalı eğitim ile ilk, orta ve lise düzeyindeki 133 öğrenciden 118’i zehirlendi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı ve Nazilli Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Şafak çalışkan, öğrencilerin sağlık durumları hakkında bilgi verdi. Yetkililer 32 öğrencinin ilk müdahalenin ardından taburcu edildiğini açıkladılar.

Öte yandan, yemek şirketi hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi. (Birgün)

aydin-da-100-den-fazla-ogrenci-yemekten-zehirlendi-438591-1.

aydin-da-100-den-fazla-ogrenci-yemekten-zehirlendi-438592-1.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı