internet haber sitesi
Reklamı Geç

Suriyeli aktivist anne ve kızının katiline ceza yağdı

İstanbul Üsküdar’da Suriyeli aktivist Orouba Barakat ve gazeteci kızı Halla Barakat’ı öldürdüğü gerekçesiyle yargılanmasına başlanan sanık Ahmet Barakat ilk celsede “kasten öldürme” suçundan müebbet ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Suriyeli aktivist anne ve kızının katiline ceza yağdı
Suriyeli aktivist anne ve kızının katiline ceza yağdı admin

İstanbul Üsküdar'da, 19 Eylül 2017 tarihinde Suriyeli aktivist 60 yaşındaki Orouba Barakat ve gazeteci kızı 22 yaşındaki Halla Barakat evlerinde bıçaklanarak öldürüldü. Kamera kayıtlarında eve giriş ve çıkış görüntülerine ulaşılan Suriye vatandaşı Ahmet Barakat Bursa'da yakalandı ve hakkında “kasten adam öldürme” suçundan iki kez müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk celsesi görülen duruşmada, tutuklu sanık Ahmet Barakat cezaevinden getirilirken, sanık avukatı da salonda hazır bulundu.

OLAY GÜNÜ HİÇ GÖRMEDİĞİNİ ÖNE SÜRDÜ

Bursa'da yaşadığını ve olaydan önce İstanbul'a geldiğini söyleyen 22 yaşındaki sanık Ahmet Barakat, tercüman aracılığıyla alınan savunmasında, babasının amcasının kızı olan Orouba Barakat ile kızı Halla Barakat'ın birlikte yaşadığı eve gittiğini, zile bastığını ancak kapıyı açan olmayınca Üsküdar sahile giderek sabah saat 7-8'e kadar orada kaldığını anlattı. Anne ve kızıyla olay günü hiç karşılaşmadığını öne süren sanık Barakat, “Tekrar ölenlerin evine gittim, kimseyi evde bulamayınca Bursa'ya döndüm. Kesinlikle ben öldürmedim. Hiç görmedim bile. Öldükleri gün maktullerle hiç yüz yüze gelmedim, kapıyı açmadılar çünkü” ifadelerini kullandı.

MAKTULÜN PARMAĞINDAKİ DNA İZİ HATIRLATILDI

Mahkeme başkanının sanığa, maktul Orouba Barakat'ın sağ el işaret parmağında bulunan DNA profilinin kendisine ait olduğunun belirlendiğini söylemesi üzerine, sanık ölenlerle hiç karşılaşmadığını iddia ederek, “Kesinlikle benim tenim onların tenine değmedi” diyerek kendisini savundu.

‘BENİ TERCÜMAN KANDIRDI' DEDİ

Sanığa, Sulh Ceza Hakimliği'nde verdiği ifadede “Orouba ve Halla Barakat'ı ben öldürdüm, kabul ediyorum” şeklindeki sözleri hatırlatıldı. Sanık, “Sorgu sırasında tercüman bana, ‘ben öldürdüm dersen ya serbest bırakırlar ya da 1-2 sene yatar çıkarsın; ben öldürmedim dersen seni en kötü cezaevine gönderirler, işkence tarzı muamele görürsün, 10 yıl yatarsın' dedi. Ben ilk kez mahkemeye çıktığım için ilk kez polis görüyorum. Tercüman bana böyle söyleyince inandım” diye yanıtladı. Son sözü sorulan sanık Ahmet Barakat, “Ben kesinlikle o eve gitmedim. Maktullerin öldürülmesi ile benim kesinlikle bir alakam yoktur” dedi.

MÜEBBET VE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Davayı ilk celsede karar bağlayan mahkeme heyeti, sanık Ahmet Barakat'ı, Suriyeli aktivist  Orouba Barakat'a yönelik eyleminden dolayı “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezasına, gazeteci kızı Halla Barakat'a yönelik eyleminden dolayı ise “nitelikli kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırarak, tutukluluk halinin devamına karar verdi. (SÖZCÜ)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı