internet haber sitesi
Reklamı Geç

Tecavüze Yasal Kılıf önergesi meclisten geçti

AKP’nin son dakika hamlesiyle istismarcıları aklayan önergeyi Meclis’ten geçirdi.

Tecavüze Yasal Kılıf önergesi meclisten geçti
Tecavüze Yasal Kılıf önergesi meclisten geçti admin

AKP, Meclis’te son dakika önergesiyle cebir, tehdit, hile ve iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın 16/11/2016 tarihine kadar işlenen cinsel istimar suçunda mağdurla failin evlenmesi durumunda hükmün geri bırakılmasına hüküm verilmiş ise cezanın infazının ertelenmesine karar verilmesini Meclis Genel Kurulu’nda oylattı.

Yapılan oylamada AKP’nin oylarıyla tecavüzcüyü hapisten çıkartan önerge Meclis’te kabul edildi.

TECAVÜZ ET, EVLEN, SERBEST KAL ÖNERGESİ!

Böylece cinsel istismar suçunda mağdurla failin evlenmesi durumunda Ceza Muhakemesi Kanununun 213. maddesine bakılmaksızın hükmün açıklanması geri bırakılacak.

4 BİN İSTİSMAR SUÇLUSU TAHLİYE OLACAK!

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla, AKP’nin istismarcıları aklayan önergesiyle ilgili kaç kişinin tahliye olacağını açıkladı. Yarkadaş, “AKP’nin tecavüzcüyle evlendirme önergesi sonrası, Kanundan ilk etapta dört bin kişi yararlanacak ve tahliye olacak” dedi.

Önergenin tam metni şöyle:

“Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına

Görüşülmekte olan Kanun Tasarısının Geçici 1. maddesine aşağıdaki fıkranın eklenmesini arz ve teklif ederiz.

“(2) Cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın 16/11/2016 tarihine kadar işlenen cinsel istismar suçundan, mağdurla failin evlenmesi durumunda, Ceza açıklanmasının geri bırakılmasına, hüküm verilmiş ise cezanın infazının ertelenmesine karar verilir. Zamanaşımı süresi içinde evliliğin, failin kusuruyla sona ermesi halinde fail hakkında ki hüküm açıklanır veya cezanın infazına devam olunur. Bu fıkra uyarınca fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına veya cezanın infazının ertelenmesine karar verilmesi durumunda, suça azmettiren veya işlenişine yardım edenler hakkında kamu davasının düşmesine veya infazının ortadan kaldırılmasına karar verilir”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı