internet haber sitesi
Reklamı Geç

Suzan Avcı hastaneye kaldırıldı

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Suzan Avcı hastaneye kaldırıldı. Annesinin ağır bir enfeksiyon geçirdiğini kızı Binnaz Avcı sosyal medya hesabından duyurdu. Usta oyuncu Suzan Avcı kimdir?

Suzan Avcı hastaneye kaldırıldı
Suzan Avcı hastaneye kaldırıldı admin

Binnaz Avcı, sosyal medya hesabından annesi Suzan Avcı’yı ağır bir enfeksiyon sonucu hastaneye yatırdığını açıkladı. Binnaz Avcı, yaptığı son paylaşımda annesi Suzan Avcı’nın sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Avcı şunları söyledi:  ‘Ağır bir enfeksiyon sonucu annemi hastaneye yatırdım. Dualarınızı eksik etmeyin. Hamdolsun kötüye gitmiyoruz, ama hastanedeyiz yarınki testlerimiz önemli dualarınızı bekliyoruz.’

DAHA ÖNCE DE FESTİVALDE FENALAŞMIŞTI

Öte yandan Suzan Avcı, ekim ayında 54’üncüsü düzenlenen Uluslararası Antalya Film Festivali’nde de otelin lobisinde fenalaşmıştı.

suzan-ic

SUZAN AVCI KİMDİR?

Eski Türk sinema tarihinin vamp kadınlarından Suzan Avcı 1937 yılında Bursa‘da dünyaya gelmiştir. Babası Yusuf Bey aslen Kazak Tatarı'dır. Bursa'ya göç etmiştir. Annesi ise Kırım Tatarı olan Behiye Hanım'dır. Babası Suzan Avcı 6 yaşında iken sirozdan yaşamını yitirmiştir. Ardından 24 yaşındaki annesi ve üç kız kardeşi ile yaşamlarını sürdürmek zorunda kalmıştır.

1950 yılında henüz 13 yaşında iken Yıldız Dergisi tarafından bir yarışma düzenlenmiş ve yarışmayı kazanmış ardından ödül olarak bir sinema filminde rol almaya hak kazanmış ancak annesi izin vermemiştir. 15 yaşına geldiğinde Alp Akşiray ile tanışmış evlenebilmek için 6 ay sonra yaşını mahkeme kararı ile 18 yaptırmış ve evlenerek İzmir'e yerleşmiştir.

Evlenip çocuğu olduktan sonrada aklı sinema dünyasında kalan Suzan Avcı oğlunu kucakladığı gibi İstanbul'a annesinin yanına gitmiş ve Yıldız Mecmuasının sinema güzellik yarışmasına katılmıştır. Yarışmada 3. olan Suzan Avcı daha sonra Muammer Karaca Tiyatrosu'na katılmış, ardından Toto Karaca Tiyatrosu ile devam etmiştir. Bu dönemdede küçük roller ile sinema dünyasına adım atmıştır. Toto Karaca tiyatrosunda metres rolü ile sahne almış ve siyah saçlarını sarıya boyatmıştır. Bu dönemden sonra Suzan Avcı furyası ciddi anlamda çıkış yapmaya başlamış ve ardı ardına sinema teklifleri almaya başlamıştır.

1959 yılında Alp Akşiray'dan boşanmıştır. Bu evliliğinden Mete isminde bir oğlu vardır. İkinci evliliğini 60'lı yıllarda yapımcı Hüseyin Cendere ile yapmış boşanmış son evliliğini ise 1970 yılında senarist Erdoğan Tünaş ile gerçekleştirmiştir. Erdoğan Tünaş yaşamını 2007 yitirmiştir. Bu evliliğinden Binnaz Avcı isminde bir kızı olmuştur. Binnaz Avcı'da annesi gibi oyuncu kimliği ile tanınmaktadır.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı