internet haber sitesi
Reklamı Geç

ATO'dan Gülmen Ve Özakça açıklaması: Sağlık durumları ağırlaştı

Açlık grevindeki eğitimcilerin sağlık durumları hakkında son bilgileri paylaşan ATO, dört açlık grevcisinin aşırı kilo kayıplarına dikkat çekerek, sağlık durumlarının ağırlaştığını ifade etti.

ATO'dan Gülmen Ve Özakça açıklaması: Sağlık durumları ağırlaştı
ATO'dan Gülmen Ve Özakça açıklaması: Sağlık durumları ağırlaştı admin

Ankara Tabip Odası (ATO) Hekim Heyeti, 316 gündür açlık grevinde olan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile 241 gündür açlık grevi yapan Esra Özakça ve 202 gündür açlık grevi yapan Mehmet Güvel’in sağlık durumlarını değerlendirdi. Heyet, eğitimcilerin sağlık durumlarının ağırlaştığını, aşırı kilo kaybının ortaya çıktığını ve bacaklarda yanma hissinin yoğunlaştığını açıkladı. ATO Hekim Heyeti tarafından yapılan açıklamada, açlık grevindeki eğitimcilerin ev içi kazaların getirdiği ek sağlık yükleri nedeniyle kaygıların arttığı ifade edildi.

Heyet ayrıca açlık grevi boyunca Semih Özakça’nın 86 kilodan 45 kiloya, Esra Özakça’nın 57 kilodan 37 kiloya, Nuriye Gülmen’in 59 kilodan 33 kiloya ve Mehmet Güveli’nin 64 kilodan 52 kiloya düştüğünü vurguladı. Dört açlık grevcisinin mevcut sağlık sorunlarını da sıralayan heyet, uyku bozuklukları, ayaklarda ve bacaklarda ağrı ile yanma, denge kaybı, iskelet sistemine ait problemler, tansiyon düzensizlikleri ve sindirim sistemi rahatsızlıklarının yoğun olarak yaşandığını ifade etti.

Yaşamı savunuyorlar
ATO Hekim Heyeti’nin ardından konuşan Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Genel Sekreteri Metin Bakkalcı, açlık grevindeki eğitimcilerin sivil ölüme karşı yaşamı savunduğunu söyledi. Eğitimcilerin dünyada çok özel bir örnek oluşturduğuna dikkati çeken Bakkalcı, “Bu insanlar, dirençleriyle bütün dünyanın umudu oldular. ‘Aslolan onurlu yaşamdır’ deriz. Bu onurlu yaşamı hepimize öğrettiler” dedi. (Birgün)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı