internet haber sitesi
Reklamı Geç

Meteorolojiden korkutan tahmin: Hafta sonunun ardından yine...

Aralıklı yağmurlarla geçen haftanın ardından hafta sonu planlarını şekillendirecek olan vatandaşlar hava durumunu merak ediyor. Yağmurlu hava Türkiye'de son gününü yaşıyor, İç Ege ve Batı Karadeniz'de yer yer etkili olacak yağışlar haricinde yoğun bir yağış beklenmiyor. Meteorolojik verilere göre asıl etkili hava sistemi pazartesi geliyor. Hafta başında düşecek sıcaklıkların ardından beklenen doluyla vatandaşı yine araç koruma telaşı saracak. Geçtiğimiz yağışta yüzbinlerce araca hasar veren doludan çok basit korunma yöntemleri bulunuyor, sozcu.com.tr doludan korunma yöntemlerini sizin için derledi...

Meteorolojiden korkutan tahmin: Hafta sonunun ardından yine...
Meteorolojiden korkutan tahmin: Hafta sonunun ardından yine... admin

Yağmurlu haftanın ardından hafta sonu planları yapılırken vatandaşları sevindirecek haber Meteoroloji’den geldi. Hafta sonu yağmur yok, yurt genelinde mevsim normallerinde seyredecek ancak önümüzdeki hafta yağmurla başlayacak. Hafta başında yurda giriş yapacak olan yağmurlu hava salı ve çarşamba günü ise etkisini artıracak. Hava sıcaklığının aniden düşmesiyle dolu yağışı görülebilir. Avrupa üzerinden gelen yağışlı hava sırasında kuvvetli dolu ihtimali yüksek olarak görülüyor. Geçtiğimiz haftalarda yaşanan dolu yağışlarında araçlarda yaşanan hasar sıkıntılarını engellemek için basit ama etkili yöntemler bulunuyor…

DOLU YAĞIŞINDAN ARACINIZI NASIL KORURSUNUZ?

Önümüzdeki hafta havanın yurdun yağışlı havanın etkisi altına girmesi ve aniden soğumasıyla dolu yağışı bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde özellikle İstanbul’da yaşanan dolu yağışı sebebiyle çok sayıda ev ve araç zarar görmüş, dolunun faturası kaporta masrafı olarak cepleri yakmıştı. Geçtiğimiz dolu felaketinde İstanbul’da sadece bir günde 150 bin aracın zarar görmesi kaskoda tarihin en büyük hasarı olarak görülmüş, Araç başına hasarın 2 bin 500 ila 3 bin lira arasında olduğu, toplam sigortaya maliyetinin ise 350 milyon TL’yi bulduğu hesaplanmıştı. Bu büyük masrafların yanında aracınızdan bir süreliğine ayrı kalmak gerekebilir. Ufak maliyetli çözümlerle dolu yağışından aracınızı koruyabilirsiniz.

– Metoroloji verilerini takip etmek: Dolu yağışına hazırlıksız yakalanmamak için çeşitli yöntemler bulunabildiği gibi aracı hiç dolu ortamına çıkarmamak da bir çözüm olabilir. Dolu tahminin olduğu günler aracınızı kapalı otoparkta bırakarak tehlikeden kurtulabilirsiniz.

– Balonlu naylon: Genellikle paketleme işlemlerinde kullanılan balonlu naylonlardan 10 metrelik bir parçayla aracınızın zarar görmesini engelleyebilirsiniz. 10 metrelik balonlu naylon ortalama 10 lira civarına piyasada bulunabiliyor.

– Nakliye battaniyesi: Balonlu naylondan daha etkili bir yöntem olan nakliye battaniyesiyle aracınızın şiddetli dolu yağışlarından hasarsız şekilde kurtulmasını sağlayabilirsiniz. Aracınızı öretecek ebatlarda nakliye battaniyesini piyasada 20 lira dolaylarında bir fiyata bulabilirsiniz. 

– Benzin istasyonları: Yolda hazırlıksız şekilde yakalandığınızda eğer aracınızı hiçbir şekilde örtme imkanınız yoksa en yakın benzin istaysonuna sığınabilirsiniz.

 Evdeki malzemelerle korunun: Kapalı park alanınız bulunmuyorsa park ettiğiniz aracınızı evdeki battaniyelerle koruyabilirsiniz. Basit bir koruma yöntemi olarak görülse de dolunun aracınızda bırakacağı etkiyi ciddi derecede azaltacaktır.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Muğla, Ordu, Çorum, Amasya, Samsun’un doğusu, Isparta’nın kuzeyi ve Burdur’un batı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AVRUPA ÜZERİNDEN GELİYOR

Avrupa üzerinden gelecek olan yağışlı hava dalgasının ilk etkileri yurtta pazartesi görülecek. Yağışlı hava dalgasının etkileri ve hava sıcaklığı düşüşleri yoğun olarak salı ve çarşamba günü hissedilecek.

avrupadan-geliyor

PAZARTESİ SICAKLIKLAR 5 DERECE DÜŞECEK

Meteoroloji’nin tahminlerine göre hafta başından itibaren adım adım düşecek sıcaklıklar pazartesi 29 dereceye salı ise 26 dereceye kadar düşecek. Yurdun kuzeybatısında ortalama 4-5 derecelik düşüşle beraber yoğun yağmur da görülecek.

hava-durumu-18-agustos-5-gunluk

(sözcü)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı