internet haber sitesi
Reklamı Geç

Ermenistan ateşkesi yine ihlal etti! Aliyev: Bu sefer onları tamamen yok edeceğiz

Azerbaycan Savunma Bakanlığı ve Dağlık Karabağ’daki ateşkesi izlemekle görevli Rus Barış Gücü Kuvvetleri, Ermenistan tarafından Hadrut Bölgesi’nde ateşkesin ihlal edildiğini açıkladı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ise, "Bir askeri eylem planlamamaya çok dikkat etmeleri gerekir. Bu sefer onları tamamen yok edeceğiz" dedi.

Ermenistan ateşkesi yine ihlal etti! Aliyev: Bu sefer onları tamamen yok edeceğiz
Ermenistan ateşkesi yine ihlal etti! Aliyev: Bu sefer onları tamamen yok edeceğiz admin

Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan arasında 10 Kasım’da imzalanan ateşkes anlaşması gereği Dağlık Karabağ'da ateşkesi ilan edilmişti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'da varılan ateşkesi ihlal ettiği duyuruldu.

Bakanlık, Ermeni tarafının Azerbaycan’ın işgalden kurtarılan topraklarında ateşkesi ihlal eden provokasyon eylemler gerçekleştirdiğini belirterek, “Azerbaycan ordusu tarafından cevap önlemleri alındı. Halihazırda ateşkes gözlemleniyor” denildi.

RUSYA’DAN AÇIKLAMA

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın provokatif eylemlerle ateşkesi ihlal ettiğini ve kendilerinin savunma tedbirleri aldığını duyururken, Rusya tarafından da açıklama geldi.

Rus Barış Gücü Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, “Rus Barış Kuvvetleri, Dağlık Karabağ topraklarında görevini yerine getirmeye devam ediyor. 23 gözlem noktasında Rus Barış Güçleri durumu gece gündüz izliyor. Hadrut Bölgesi'nde ateşkesin ihlal edildiği olay gerçekleşti. Bölgede otomatik silahlarla atışlar gözlendi. Taraflara doğrudan iletişim kanallarıyla ateşkes gözlemi için talep iletildi” denildi.

ALİYEV’DEN SERT AÇIKLAMA

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan'ın başkenti Bakü’ye gelen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubunun eş başkanları Fransız Stephane Visconti, ABD’li Andrew Schofer ve AGİT Özel Temsilcisi Andrzej Kasprzyk’i kabul etti.

Cumhurbaşkanı Aliyev, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

*Şunu bir kez daha kameralar önünde tekrar söyleyebilirim. Minsk Grubu'nu ziyarete davet etmedim. Ancak bana Minsk Grubu’nun gelmek istediğiyle ilgili bilgi verildiği zaman söyledim gelsinler, itiraz etmiyorum.

*Belki onların bana diyecek sözleri var. Eğer kamera önünde söylemek istiyorsunuz ise buyurun. Söylemek istemiyorsunuz ise ben onlara söyleyeyim gitsinler. Nasıl isterseniz. Buyurun, sizi dinliyorum.

“PLANLADIĞIMIZI BAŞARDIK”

*Biz planladığımızı başardık. İşgal altındaki yedi şehrimizi geri aldık. Kadim Azerbaycan şehri Şuşa’yı geri aldık. Hadrut kasabasını geri aldık. Hocavend’in bir kısmını geri aldık. Sugovuşan ve diğerlerini geri aldık. Aslında planladığımızı başardık.

*Şu anda Rus barış güçleri oradalar ve faaliyetlerine başladılar. Durum daha stabil. Ancak bana, dün ya Ermeni militanlar ya da ‘Ermeni ordusu’ diye adlandırdıkları kalıntılar tarafından bazı terörist eylemlerin yapıldığı bilgisini verdiler.

“BU SEFER ONLARI TAMAMEN YOK EDECEĞİZ”

*Bu, elbette, endişe verici bir durum. İki gün önce, şanlı zaferimizle ilgili askeri geçit töreninde, Ermeni faşizmi yeniden ortaya çıkarsa, demir yumrukla başını ezeceğimizi söyledim.

*Bu nedenle herhangi bir askeri eylem planlamamaya çok dikkat etmeleri gerekir. Bu sefer onları tamamen yok edeceğiz. Bu, kimse için sır olarak kalmamalı. Ancak umarım bu olmaz. İHA

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı