internet haber sitesi
Reklamı Geç

İzmir'de yaşanan 6,9’luk depremde can kaybı 51’e yükseldi

İzmir‘de 6,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi Merkez üssü Seferihisar açıkları olan deprem Ege ve İstanbul dahil tüm Marmara bölgesinde hissedildi. İzmir’deki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 51 olduğu açıklandı. 229 kişinin tedavisinin sürüyor. AFAD’dan yapılan açıklamada, saat 07.00 itibarıyla depremin ardından 40’ının büyüklüğü 4’ün üzerinde olmak üzere, 812 artçı sarsıntı yaşandığı belirtildi.

İzmir'de yaşanan 6,9’luk depremde can kaybı 51’e yükseldi
İzmir'de yaşanan 6,9’luk depremde can kaybı 51’e yükseldi admin

Sağlık Afet Koordinasyon Merkezinden (SAKOM) alınan bilgiye göre, 1’i boğulma nedeniyle olmak üzere 51 vatandaşın depremde hayatını kaybettiği ifade edilen açıklamada, yaralanan 896 kişiden 667’sinin taburcu edildiği, 229 kişinin ise tedavisinin devam ettiği bildirildi.

Deprem İzmir’in yanı sıra Aydın, Muğla, Manisa, Denizli, Çanakkale, Bursa, İstanbul, Uşak, Kütahya, Bursa, Yalova, Tekirdağ ve Edirne’de de hissedildi. Depremin yoğun olarak hissedildiği İzmir’de vatandaşlar, panik içerisinde ev ve iş yerlerinden koşarak dışarı çıktı. İzmir’de bazı binalar çökerken, çok sayıda bina ise büyük zarar gördü.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İzmir’deki depremde vefat edenlerin sayısının 49’a yükseldiğini açıkladı. AFAD, depremin ardından 40’ının büyüklüğü 4’ün üzerinde olmak üzere, toplam 658 artçı sarsıntı yaşandığını belirtti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise ölü sayısının 51’e yükseldiğini açıkladı.

Bakan Kurum yaptığı açıklamada 100 vatandaşın enkaz altından sağ çıkartıldığını duyurdu.

9 BİNADA ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Depremden en fazla etkilenen Bayraklı ilçesinde, 9 binada arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Depremde ağır hasar gören toplam 17 bina ile başlatılan, dün 9 binada yoğunlaşılan arama kurtarma çalışmalarında enkaz altında kalan depremzedelere ulaşmak için zamana karşı mücadele veriliyor.

Çalışmaların ikinci gününde 16 yaşındaki İnci Okan ve 55 yaşındaki Ahmet Çitil’in yaralı olarak ulaşıldığı Rıza Bey Apartmanı’nın enkazında, beton parçalarının arasında yardım bekleyenlere ulaşmak için hassas bir çalışma yürütülüyor.

Deprem öncesi 8 katlı olan, deprem sonrası tamamen çöken apartmanda ekipler, vinç ve iş makinaları yardımıyla alt katlara yaşam koridorları açmaya çalışıyor.

Çalışmaları enkaz altında kalanların yakınları da dua ederek izliyor.

Arama kurtarmanın yoğunlaştığı diğer bir enkaz da Doğanlar Apartmanı. Deprem öncesi 7 katlı olan ancak depremle birlikte yola devrilen apartmanın enkazından dün Seher Dereli Perinçek ve ikiz kızlarının hayata tutunmasıyla moral bulan ekipler, enkazın 4. katına ulaştı.

Ekipler, zaman zaman çevredekilere sessizlik çağrısı yapıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı