internet haber sitesi
Reklamı Geç

Sağlık Bakanı Koca, corona kaynaklı can kaybı ve vaka sayısını açıkladı!

Sağlık Bakanlığı, bugünkü corona virüsü tablosunu yayınladıktan sonra değiştirdi. İlk önce bin 958 yeni hastanın tespit edildiği duyurulurken daha sonra tespit edilen yeni hasta sayısı 2 bin 26 olarak değiştirildi.

Sağlık Bakanı Koca, corona kaynaklı can kaybı ve vaka sayısını açıkladı!
Sağlık Bakanı Koca, corona kaynaklı can kaybı ve vaka sayısını açıkladı! admin

Türkiye’deki corona virüsü salgınıyla ilgili güncel veriler açıklandı. Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan 19 Ekim Pazartesi gününün verilerine göre bugün yapılan 116 bin 249 testle birlikte toplam test sayısı 12 milyon 524 bin 561’e ulaştı.

GÜNCEL TABLODA YENİ HASTA SAYISI 2026

Bakanlık tarafından ilk olarak son 24 saatte bin 958 yeni hastanın tespit edildiği duyurulmuştu. Saat 21:55 sıralarında tabloda yapılan değişiklikle yeni hasta sayısı 2 bin 26 olarak güncellendi.

75 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Güncel verilere göre can kaybı da 75 artarak 9 bin 371’e yükseldi. Bin 424 hastanın daha sağlığına kavuşmasıyla toplam iyileşen kişi sayısı 305 bin 427’ye ulaştı. Öte yandan ağır hasta sayısı bin 447, hastalardaki zatürre oranı da yüzde 5.6 oldu. Ortalama temaslı tespit süresinin 7.5 saat, filyasyon oranının da yüzde 99.6 olduğu duyuruldu.

YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANI YÜZDE 65.2

Sağlık Bakanlığı’nın günlük paylaştığı Türkiye’nin COVID-19 hasta tablosunda hastane doluluk oranlarına da yer veriliyor. Buna göre yatak doluluk oranı yüzde 48.1, erişkin yoğun bakım doluluk oranı yüzde 65.2 ve ventilatör doluluk oranı yüzde 32.1 oldu.

BAKAN KOCA AĞIR HASTA SAYISINA DİKKAT ÇEKTİ

Sosyal medya hesabından güncel corona verilerini değerlendiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ağır hasta sayısına vurgu yaptı.

Bakan Koca, şu ifadeleri kullandı:

* Ağır hasta sayısını azaltmadan mücadelemizi başarıya ulaştırmamız güç.

* Bunu ancak tedbirlere birlikte uyarak güç birliği ile sağlayabiliriz.

* Sağlık çalışanlarımızın emeklerini katkı vererek yüceltelim.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı