internet haber sitesi
Reklamı Geç

CHP’li Kılınç’tan Soylu’ya Terkoğlu ve Pehlivan soruları: Tesadüf mü?

İstanbul Valiliği, İçişleri Bakanı Sülayman Soylu’nun “berduş” diyerek Barış Terkoğlu’nu hedef gösterdiği gün, Terkoğlu ve Pehlivan hakkındaki koruma kararını kaldırdı. Kararı TBMM gündemine taşıyan CHP Milletvetkili Yüksel Mansur Kılınç, “bu tesadüf mü” diye sordu.

CHP’li Kılınç’tan Soylu’ya Terkoğlu ve Pehlivan soruları: Tesadüf mü?
CHP’li Kılınç’tan Soylu’ya Terkoğlu ve Pehlivan soruları: Tesadüf mü? admin
İstanbul İl Koruma Komisyonu, Oda TV Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan hakkındaki “Çağrı Üzerine Koruma Tedbiri”ni kaldırdı. Komisyonun 10 Eylül’de aldığı karar Terkoğlu ve Pehlivan’a tebliği edildi.
CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan hakkındaki koruma kararının kaldırılmasını TBMM gündemine taşıdı.
İstanbul İl Koruma Kurulu’nun Terkoğlu ve Pehlivan’ın terör örgütlerinden ölüm tehditleri almaları ile ilgili İstanbul Valiliği’ne yaptıkları şikayetler üzerine 2017 yılında alındığını hatırlatan Kılınç, İçişleri Bakanı Sülayman Soylu’ya şu soruları yöneltti:
1. 2017 yılından bu yana Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan hakkında var olan “Çağrı Üzerine Koruma” tedbiri hangi gerekçe ile kaldırılmıştır?
2. Yaptıkları haberler nedeniyle başta FETÖ/PDY, IŞID ve El Kaide olmak üzere terör örgütlerinin hedefinde bulunan Gazeteci Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan ile ilgili ölüm tehditlerinin ortadan kalktığına dair Bakanlığınızın tespitleri var mıdır? Varsa hangi gerekçelere dayanmaktadır?
3. Sözkonusu kararın alındığı tarihin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Gazeteci Barış Terkoğlu hakkında yaptığı açıklamalar ile aynı güne denk gelmesi tesadüf müdür?
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı