internet haber sitesi
Reklamı Geç

Prof. Dr. Gaye Usluer'den Bakan Koca'nın aşı açıklamasına tepki geldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sosyal medya hesabından corona virüsü ile ilgili çalışmalara atıfla ‘Milli aşıya çok yakınız’ şeklindeki ifadelerine CHP Parti Meclis (PM) üyesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gaye Usluer'den tepki geldi.

Prof. Dr. Gaye Usluer'den Bakan Koca'nın aşı açıklamasına tepki geldi
Prof. Dr. Gaye Usluer'den Bakan Koca'nın aşı açıklamasına tepki geldi admin

Corona virüsü ile mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda aşıya çok yakın olunduğu yönünde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaşımına CHP'li hekim Prof. Dr. Gaye Usluer tepki gösterdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gece saatlerinde ‘milli aşı' ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunmuş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a aşıya çok yakın olduklarının müjdesini verdiklerini belirtmişti.

İşte Bakan Koca'nın yaptığı paylaşım:

Yerli ve Milli COVID-19 aşısı ile ilgili bugün çok önemli bir gelişme oldu. TÜSEB tarafından desteklenen aşı adayımız transgenik hayvanda meydan okuma (challenge) çalışmasını tamamlayarak insan deneyleri safhasına geldi. Sayın Cumhurbaşkanımıza müjdeyi verdik. Sonuca çok yakınız. pic.twitter.com/XXVqIFJ3nZ

— Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca) October 3, 2020

"Yerli ve Milli COVID-19 aşısı ile ilgili bugün çok önemli bir gelişme oldu. TÜSEB tarafından desteklenen aşı adayımız transgenik hayvanda meydan okuma (challenge) çalışmasını tamamlayarak insan deneyleri safhasına geldi. Sayın Cumhurbaşkanımıza müjdeyi verdik. Sonuca çok yakınız."

TÜSEB’in @tusebgovtr desteklediği Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi aşısı insan deneyi Faz-1 safhası başarıyla tamamlandı. Kuduz, verem ve su çiçeği aşısı adayları da insan deneyi aşamasına geldi. Milli aşılarımızı geliştirmek ve milletimizin hizmetine sunmakta kararlıyız.

— Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca) October 3, 2020
"TÜSEB’in @tusebgovtr desteklediği Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi aşısı insan deneyi Faz-1 safhası başarıyla tamamlandı. Kuduz, verem ve su çiçeği aşısı adayları da insan deneyi aşamasına geldi. Milli aşılarımızı geliştirmek ve milletimizin hizmetine sunmakta kararlıyız."

Ülkemizde 13 ayrı COVID-19 aşı adayı çalışmalarını hızla sürdürüyor. Bunlardan 5’i insan deneyleri safhasına yaklaştı. Klinik safhaya gelen tüm aşı adaylarımız Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığımız (TÜSEB) @tusebgovtr tarafından destekleniyor. Türkiye’nin gücü bilimde.

— Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca) October 3, 2020
"Ülkemizde 13 ayrı COVID-19 aşı adayı çalışmalarını hızla sürdürüyor. Bunlardan 5’i insan deneyleri safhasına yaklaştı. Klinik safhaya gelen tüm aşı adaylarımız Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığımız (TÜSEB)
@tusebgovtr tarafından destekleniyor. Türkiye’nin gücü bilimde."

"Milli Aşımızın meydan okuma çalışmasında 10 transgenik hayvan aşılandı, 9 hayvan ise aşılanmadı. Virüse maruz bırakıldılar ve aşılanan hayvanlarda hiç virüse rastlanmadı. Aşılanmayanların 4’ü hayatını kaybetti 5’inin ise akciğerlerinde virüse rastlandı. Milli aşıya daha yakınız."

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın bu paylaşımlarına Prof. Dr. Gaye Usluer tepki gösterdi.

HAYAL SATMAKTAN VAZ GEÇİN!

CHP Parti Meclis üyesi aynı zamanda Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gaye Usluer, Sağlık Bakanı Koca'nın paylaşımlarına tepki gösterdi.

Usluer, salgın döneminin Türkiye'de iyi yönetilmediğini ve salgını siyasi iktidar yerine bilimin yönetmesi gerektiğini söyledi. Milli aşı üretimine az kaldığı yönde bakan Koca'nın paylaşımına da tepkisini ifade eden Usluer, ‘Milli aşıyı nerede üreteceksiniz?” diye sordu. Prof. Dr. Usluer paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

* Milli aşıyı nerede üreteceksiniz?

* Mümkünse bu yılın grip aşısını üretseniz de risk gruplarını aşılasak!

* Hayal satmaktan vaz geçin alıcısı kalmadı…

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı