internet haber sitesi
Reklamı Geç

Azerbaycan'ın kara birlikleri ilerliyor... Savaştaki Ermenilerden akla zarar iddia!

Bütün bu savaş ve çatışmalar devam ederken Ermenistan’dan akıllara durgunluk veren bir iddia geldi… Ermenistan’ın Rusya Büyükelçisi bir açıklama yaparak, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinden yaklaşık 4.000 savaşçıyı bölgeye gönderdiğini iddia etti. Rusya merkezli haber ajansı RIA’nın aktardığı açıklamalarda bu 4.000 savaşçının Azeri güçlerine destek verdiği öne sürüldü. Bu açıklamalardan çok kısa bir süre sonra Azerbaycan’dan flaş bir açıklama geldi. Azeri yetkililer Türkiye’nin Suriye’den binlerce savaşçı gönderdiği iddiasının asılsız olduğunu duyurdu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in danışmanı Hikmet Gadzhiev, “Suriye’den militanların Azerbaycan’a gönderildiği ve cephede savaştığına yönelik iddialar Ermenistan’ın bir diğer provokasyonu ve tamamen saçma” dedi.

Azerbaycan'ın kara birlikleri ilerliyor... Savaştaki Ermenilerden akla zarar iddia!
Azerbaycan'ın kara birlikleri ilerliyor... Savaştaki Ermenilerden akla zarar iddia! admin

Reuters haber ajansı Dağlık-Karabağ tarafından paylaşılan bir fotoğrafı uluslararası kamuoyuna aktardı. Fotoğraflarda yaşamını yitiren Azeri askerlerin görüldüğü belirtildi.

SIĞINAKLARA AKIN ETTİLER

Öte yandan yaşanan çatışmanın şiddeti ve büyüklüğünü gözler önüne seren görüntüleri Ermenistan Dışişleri Bakanlığı yayınladı…

Dağlık Karabağ’ın en büyük kenti olan Hankendi’de insanlar küçük TV ekranından yapılan resmi açıklamaları dinledi.

Bakanlık, Dağlık Karabağ’ın en büyük kenti Hankendi’de çekilmiş fotoğrafları uluslararası ajanslara servis etti.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı’nın servis ettiği fotoğraflarda Dağlık Karabağ’da yaşayanların sığınaklara kaçtığı görülüyor.

Paylaşılan fotoğraflarda birçok insan savaş sığınaklarında geceyi geçirirken görülüyor. Erzakların ve taşınabilir yatak ve eşyaların yanında uyuyan insanlar yapılan resmi açıklamaları da küçük televizyon aracılığıyla izledi.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, sığınakta çekildiği belirten fotoğrafları uluslararası haber ajanslarına servis etti.

12 OSA UÇAKSAVAR FÜZE SİSTEMİ İMHA EDİLDİ
Azerbaycan Savunma Bakanlığı yaşananlarla ilgili bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, “Ermenistan silahlı kuvvetlerinin savaş faaliyetini önlemek ve sivil halkın güvenliğini sağlamak için Azerbaycan Ordusu komutanlığı tüm cephe boyunca bir karşı saldırı başlatmaya karar verdi. Personelimiz ve tank birimlerimiz, füze ve topçu birlikleri, cephe uçakları ve insansız hava araçlarının desteğiyle, cephede ve savunma derinliklerinde bulunan çok sayıda Ermeni kuvveti, askeri tesis ve askeri teçhizatı tespit edip imha etmektedir. Sahadan edinilen bilgilere göre, Ermeni hava savunma birimlerinin 12 OSA uçaksavar füze sistemi farklı yönlerde imha edildi. Azerbaycan Hava Kuvvetleri’ne ait bir savaş helikopteri Tatar yönünde düşürüldü, mürettebat yaşıyor” ifadesini kullandı.

2016’dan beri en büyük çatışmayı yaşayan Azerbaycan-Ermenistan, dünya petrol ve doğalgaz koridorunda bulunan ve bu sebeple çok büyük bir öneme sahip olan bölgede korkulu anlar yaşanmasına sebep oldu.

“GÜNEYDEKİ POZİSYONLARI KAYBETTİK”
Azerbaycan, bölgedeki 7 köyün kontrolünü ele geçirdiğini açıkladı. Dağlık-Karabağ başta bu açıklamayı yalanlarken daha sonra “bazı pozisyonların kaybedildiğini” doğruladı.

Azerbaycan-Ermenistan hattında sıcak çatışma sürüyor. Azerbaycan ordusu hızla ilerken, Ermenistan işgali altındaki Dağlık Karabağ'ın sözde lideri Arayik Harutyunyan'dan itiraf gibi açıklama geldi. Harutyunyan, “Karabağ'ın güneyindeki tüm pozisyonları kaybettik. Düzinelerce ölümüz ve yarılarımız var. Azerbaycan F-16 ve Türk İHA Bayraktar kullanıyor. Azerbaycan yalnız değil, Türkiye de var” diye konuştu.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı