internet haber sitesi
Reklamı Geç

SON DAKİKA! Azerbaycan-Ermenistan savaşında Ermenistan'a ait tankların vurulma anına ait VİDEO GÖRÜNTÜLERİ

Dün sabah saatlerinde Azerbaycan-Ermenistan arasında başlayan çatışmalar kısa sürede savaşa dönüştü. Dün en az 16 askerin ve sivilin yaşamını yitirdiğini açıklayan Dağlık Karabağ, bugün de en az 15 insanın yaşamını yitirdiğini duyurdu. Çatışmaların sabaha kadar devam etmekte olduğu kaydedildi.

SON DAKİKA! Azerbaycan-Ermenistan savaşında Ermenistan'a ait tankların vurulma anına ait VİDEO GÖRÜNTÜLERİ
SON DAKİKA! Azerbaycan-Ermenistan savaşında Ermenistan'a ait tankların vurulma anına ait VİDEO GÖRÜNTÜLERİ admin

Yıllardır gerilimin yüksek olduğu Azerbaycan-Ermenistan hattında dün korkulan oldu… Azerbaycan’ın yaptığı açıklamaya göre sabah saatlerinde Ermenistan’dan başlayan saldırı kısa sürede alevlendi.

Azerbaycan’ın karşılık verdiği ve uluslararası kamuoyunun korkuyla izlediği olaylar bugün de devam etti.

“GÜNEYDEKİ POZİSYONLARI KAYBETTİK”

Azerbaycan, bölgedeki 7 köyün kontrolünü ele geçirdiğini açıkladı. Dağlık-Karabağ başta bu açıklamayı yalanlarken daha sonra “bazı pozisyonların kaybedildiğini” doğruladı.

Azerbaycan-Ermenistan hattında sıcak çatışma sürüyor. Azerbaycan ordusu hızla ilerken, Ermenistan işgali altındaki Dağlık Karabağ'ın sözde lideri Arayik Harutyunyan'dan itiraf gibi açıklama geldi. Harutyunyan, “Karabağ'ın güneyindeki tüm pozisyonları kaybettik. Düzinelerce ölümüz ve yarılarımız var. Azerbaycan F-16 ve Türk İHA Bayraktar kullanıyor. Azerbaycan yalnız değil, Türkiye de var” diye konuştu.

TRUMP: DURDURABİLİR MİYİZ GÖRECEĞİZ
Yaşananların ardından başta Türkiye, ABD ve Rusya olmak üzere birçok ülke peş peşe açıklamalarda bulundu. ABD Başkanı Donald Trump, ABD’nin bu şiddeti bitirmek istediğini söyleyerek, “Bizim o bölgede iyi ilişkilerimiz var. Bunu durdurabilir miyiz, göreceğiz” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı da yaşanan şiddeti kınayarak, tarafların durumu daha kötü hale getirecek hamlelerden kaçınılması gerektiğini söyledi.

ERDOĞAN VE PUTİN YİNE KARŞI KARŞIYA

Başta Libya ve Suriye olmak üzere birçok konuda karşı karşıya gelen Rusya ile Türkiye bu uluslararası krizde de karşıt kutuplarda yer aldı.

Rusya Devlet Başkanı Putin, dün yaşananların ardından Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ı ararken görüşmenin detayları kamuoyu ile paylaşılmadı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı