internet haber sitesi
Reklamı Geç

Kadir Şeker için savcı mütalaasını verdi: En üst sınırdan indirim…

Konya'da, sevgilisi Ayşe Dırla'yı (35) dövdüğü öne sürülen Özgür Duran'ı öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan ve 19 yıla kadar hapsi istenen Kadir Şeker'in yargılandığı davada 3'üncü duruşma yapıldı. Cumhuriyet Savcısı verdiği mütalaada, iddianameye bağlı kalarak suçun ağır tahrik altında işlendiğini, 'kasten adam öldürme' cezasının en alt sınırdan, tahrik indiriminde en üst sınırdan verilmesi talep edildi.

Kadir Şeker için savcı mütalaasını verdi: En üst sınırdan indirim…
Kadir Şeker için savcı mütalaasını verdi: En üst sınırdan indirim… admin

Konya’da, sevgilisi Ayşe Dırla’yı (35) dövdüğü öne sürülen Özgür Duran’ı (32), engel olmak isterken kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan ve 19 yıla kadar hapsi istenen 20 yaşındaki Kadir Şeker’in yargılandığı davada 3’üncü duruşma yapıldı.

SAVCI İDDİANAMEYE BAĞLI KALDI

Konya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Kadir Şeker, tutuklu bulunduğu cezaevinden  SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) katılırken, solanda ailesi, öldürülen Özgür Duran’ın ailesi ve taraf avukatları yer aldı.  Saat 09.45 sıralarında başlayan duruşmada son tanığın dinlenmesinin ardından Cumhuriyet savcısı mütalaa verdi.

İddianameye bağlı kalan savcı mütalaasında suçun ağır tahrik altında işlendiğini, ‘kasten adam öldürme’ cezasının en alt sınırdan, tahrik indiriminde en üst sınırdan verilmesi talep etti.

NE OLMUŞTU?

Antalya’dan gelip Konya’ya yerleşen Ayşe Dırla ve Özgür Duran çifti arasında 5 Şubat akşamı birlikte yaşadıkları evde tartışma çıktı. Ayşe Dırla evden çıkıp Yeni İstanbul Caddesi üzerindeki Piri Reis Parkı’na gitti. Peşinden parka gelen Özgür Duran, iddiaya göre sevgilisini dövmeye başladı. Tesadüfen parktan geçen Kadir Şeker de olaya müdahale etmek istedi. Çıkan arbedede, Şeker’in elindeki bıçak, Duran’ın kalbine isabet etti. Özgür Duran, hayatını kaybederken, üniversite sınavına hazırlanan Kadir Şeker, gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Şeker, çıkarıldığı mahkemece ‘kasten adam öldürme’ suçundan tutuklandı. (DHA)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı