internet haber sitesi
Reklamı Geç

5 şirketin aldığı kamu ihalesi 2020 yılı bütçe giderinden fazla

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Cengiz İnşaat, Kalyon, Limak, Kolin ve Makyol firmalarının aldığı kamu ihalelerini Meclis gündemine taşıdı.

5 şirketin aldığı kamu ihalesi 2020 yılı bütçe giderinden fazla
5 şirketin aldığı kamu ihalesi 2020 yılı bütçe giderinden fazla admin

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, beş şirketin bu zamana kadar devletten aldıkları kamu ihale bedellerinin, 2020 yılı bütçe giderinden fazla olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlması istemi ile Meclis Başkanlığı'na soru önergesi verdi. 

Başarır şu soruların yanıtlanmasını istedi:

"-Ayrı ayrı belirtmek üzere, söz konusu 5 firmanın 2002 yılından bu zamana kadar devletten, hangi kamu ihalelerini kaç TL karşılığında almıştır?

-AKP İktidarı döneminde Cengiz İnşaat, Limak, Kalyon, Kolin ve Makyol firmalarının sıklıkla devletten kamu ihalelerini almaları tesadüf müdür?

-Söz konusu bu 5 firmanın sürekli devletten kamu ihalelerini almalarının altında AKP iktidarına olan yakınlığı mı yatmaktadır?

-Bu 5 firmanın aldıkları kamu ihale bedellerinin, ülkemizde yaşayan bütün vatandaşlarımızın payı olduğu 2020 yılı bütçe giderlerinden fazla olmasını neyle açıklıyorsunuz?"

(Cumhuriyet)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı