internet haber sitesi
Reklamı Geç

Miçotakis’ten tansiyonu yükseltecek Türkiye açıklaması: Tehditlerden vazgeçilmeli

Yunanistan'ın Başbakanı Kiryakos Miçotakis'ten tepki çekecek bir Türkiye açıklaması geldi. Miçotakis, "Türkiye herhangi bir diyaloğa başlamadan önce tehdit politikasından vazgeçmeli" dedi.

Miçotakis’ten tansiyonu yükseltecek Türkiye açıklaması: Tehditlerden vazgeçilmeli
Miçotakis’ten tansiyonu yükseltecek Türkiye açıklaması: Tehditlerden vazgeçilmeli admin

Türkiye ve Yunanistan arasında Doğu Akdeniz’de yaşanan gerilimde Atina yönetiminden tansiyonu yükseltecek açıklamalar gelmeye devam ediyor.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, arabulucu rolünde devreye girerken, Türkiye ve Yunanistan liderleriyle yaptığı görüşmenin ardından iki ülkenin NATO bünyesinde ‘teknik görüşmelere başlama kararı aldıklarını’ açıklamıştı.

NATO: DEĞERLİ MÜTTEFİKLER
Stoltenberg görüşmelerin askeri gerilimi düşürme, Doğu Akdeniz’de olay ya da kaza yaşanması riskini azaltma amacını taşıdığını da belirtirken, “Yunanistan ve Türkiye değerli müttefiklerdir. NATO da paylaştığımız güvenliğimiz konusundaki tüm unsurlar için önemli bir görüşme platformudur” demişti.

YUNAN CEPHESİNDEN YALANLAMA
NATO’nun diyalog çağrısının ardından Yunanistan cephesinden yalanlama gelmişti. Kathimerini gazetesinin haberine göre Yunan diplomatik kaynaklar, gerginliğin bitmesinin ancak tüm Türk gemilerinin Yunan kıta sahanlığından derhal kaldırılmasıyla mümkün olabileceğini belirtmişti.

NATO’nun çabalarına rağmen Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, tepki çekecek bir çıkışta bulundu. Uzlaşma çağrılarına kulak tıkayan Miçotakis, Türkiye’yi hedef alan sözler kullandı. Miçotakis, “Türkiye herhangi bir diyaloğa başlamadan önce tehdit politikasından vazgeçmeli” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı