internet haber sitesi
Reklamı Geç

İşte o anlar: Belarus’un diktatörü Lukaşenko elinde silahla dolaşmaya başladı

Belarus’ta Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına yönelik protestolar sürüyor. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na yürümek isteyen muhalifler güvenlik güçleri tarafından engellendi. Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, üzerinde çelik yelek ve elinde otomatik silah ile saraya geldi.

İşte o anlar: Belarus’un diktatörü Lukaşenko elinde silahla dolaşmaya başladı
İşte o anlar: Belarus’un diktatörü Lukaşenko elinde silahla dolaşmaya başladı admin

Belarus’ta mevcut Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko’nun kazandığı 9 Ağustos’ta yapılan seçimde hile yapıldığın savunan muhalifler ülke genelinde protesto gösterilerini sürdürüyor. Başkent Minsk ve diğer şehirlerde sosyal medya üzerinden yapılan çağrı üzerine binlerce protestocu meydanlarda toplandı.

250 BİN KİŞİ KATILDI

Başkent Minsk ve diğer şehirlerde sosyal medya üzerinden yapılan çağrı üzerine binlerce protestocu meydanlarda toplandı.

Minsk’teki Bağımsızlık Meydanı’ndaki gösteriye katılanlar, seçimlerde hile yapıldığını savundu ve Lukaşenko’nun istifasını istedi. Muhalefet, gösteriye 250 bin kişinin katıldığını duyurdu.

Askerler, Stella Meydanı’nda tarihi müze ve anıtın bulunduğu bölgede yoğun güvenlik önlemi aldı. Bölge dikenli tellerle çevrilerek askerler tarafından korundu. Göstericiler askerlerin bulunduğu noktaya kadar ilerleyerek slogan attı.

SARAYA YÜRÜMEK İSTEDİLER

Eylemcilerden bazıları bir sosyal medya hesabından yapılan duyurunun ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na doğru ilerlemeye çalıştı. Ancak güvenlik güçleri saraya giden yolu bariyerle kapatarak protestocuları engelledi.

Bu esnada Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na inen başkanlık helikopterinden Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko’nun üzerinde çelik yelek ve elinde otomatik silahla inerek saraya gittiği görüntüler sosyal medyadan paylaşıldı.

Lukaşenko taraftarları ise Minsk ve diğer bazı şehirlerde Belarus bayrağı ile konvoylar düzenledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı