internet haber sitesi
Reklamı Geç

Gazeteci Sibel Hürtaş görevi başında gözaltına alındı

Baro başkanlarının Meclis önünde bekleyişini takip eden gazeteci Sibel Hürtaş gözaltına alındı.

Gazeteci Sibel Hürtaş görevi başında gözaltına alındı
Gazeteci Sibel Hürtaş görevi başında gözaltına alındı admin

Hürtaş, gözaltına alındığını sosyal medya hesabından duyurdu. gazeteci Sibel Hürtaş gözaltı sırasında kötü muameleye maruz kaldığını da belirtti.

"KÖTÜ MUAMELEYE UĞRADIM"

Gözaltına alındığını Twitter hesabından duyuran gazeteci Sibel Hürtaş, "Gözaltındayım Karakola götürülürken kötü muameleye uğradım" dedi.

Hürtaş, daha sonra yaptığı diğer bir paylaşımında ise kendisinin Kavaklıdere Polis Karakolu'nda gözaltında tutulduğunu belirtti.

Sibel Hürtaş'ın gözaltına alındığını belirten HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş "Sibel Hürtaş Çankaya Kapısının önünde haber için bulunurken gözaltına alındı. Gazetecileri gözaltına almayı, haber yapmalarını engellemeyi bırakın. Sibel Hürtaş’ı aldığınız emniyet arabasının içinden derhal serbest bırakın" dedi. 

TGS'dan sert tepki: Serbest bırakın

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) da Hürtaş'ın gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yaptı;

Sendika sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, " Baro başkanlarının Meclis önünde yapacağı açıklamayı takip eden Artı TV Ankara Temsilcisi ve Şube Yöneticimiz @SibelHurtas  gözaltına alındı. Şu an polis aracında tutulan yöneticimizi derhal serbest bırakın. #GazetecilikSuçDeğildir" ifadelerini kullandı.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı