internet haber sitesi
Reklamı Geç

George Floyd protestolarının 13’üncü gününde polise soğuk duş!

ABD'nin Minneapolis kentinde polisin orantısız güç uygulayarak ölümüne sebep olduğu George Floyd'un ardından ülkede gösteriler devam ediyor. Los Angeles, New York, Seattle ve Washington başta olmak üzere birçok kentte gösteriler devam ederken, Minneapolis Şehir Konseyi flaş bir karar aldıklarını duyurdu. Şehir Konseyi, "Veto almayacak bir karar ile Minneapolis Polis Departmanı'nda reform yapılamayacağı konusuna katılıyoruz ve mevcut polis sistemini değiştirmek istiyoruz" açıklamasını yaptı. Bu açıklama, şehirde polis sisteminin değişeceğinin sinyali olarak büyük yankı uyandırdı.

George Floyd protestolarının 13’üncü gününde polise soğuk duş!
George Floyd protestolarının 13’üncü gününde polise soğuk duş! admin

George Floyd’un polis tarafından gözaltına alınırken orantısız şiddet kullanılarak öldürülmesi sonrasında gösteriler devam ediyor… Ülkenin birçok noktasında protesto gösterileri devam ederken Minneapolis Şehir Konseyi flaş bir karar aldı.

İki hafta önce kimsenin aklına bile gelmeyen bir hamle Minneapolis Şehir Konseyi’nden geldi. Resmi Twitter hesabından bir açıklama yapan Minneapolis Şehir Konseyi’nin üyesi olan Alondra Cano, “Veto edilmeyecek bir şekilde Minneapolis Şehir Konseyi’nde çoğunluğu sağladık ve Minenapolis Polis Departmanı’nda herhangi bir reform yapılamayacağına karar vererek mevcut polis sistemini değiştirmeye karar aldık” dedi.

“YENİ KAMU GÜVENLİĞİ MODELİ KURACAĞIZ”
Bu açıklama ile birlikte Konsey Başkanı Lisa Bender, CNN’e açıklamalarda bulundu. Bender, “Minneapolis kenti olarak polis sistemini kaldırmaya ve topluluğun temeli olduğu yeni bir kamu güvenliği modeli kuracağız. Böylelikle halkımızı gerçekten korumayı amaçlıyoruz. Yaşananlar bu sistemin işe yaramadığını gösteriyor” dedi. Bender, 13 üyeli konseyin 9’unun bu kararı desteklediğini de dile getirdi.

Bender, “Özellikle siyahilerin fikir önderlerini, azınlıktaki isimleri yani polis sisteminin çalışmadığı toplulukları dinlememiz gerek çünkü bu sorunun çözümü toplumda yatıyor. Polisin kaldırılması kesinlikle kısa vadede olmayacak. Henüz plan ve proje aşamasında” dedi.

Bir gün önce Minneapolis Belediye Başkanı Jacob Frey, göstericilerle bir araya gelerek bu kararı desteklemediğini duyurmuştu. Protestocuların arasına giren Frey, Minneapolis Polis Departmanı’na ayrılan bütçenin azaltılmasını desteklemediğini vurguladıktan sonra büyük tepki çekmişti. Göstericilerin yuhalamaya başladığı Frey alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştı.

20 BİN İNSAN TOPLANDI
Pazar günü protestoların en yoğun olduğu şehir Los Angeles’tı… Yaklaşık 20 binden fazla insan Hollywood Bulvarı’nı doldurarak ırkçılığı ve sistematik şiddeti eleştirdi.

Siyah arabadaki adam kalabalığın arasına girdikten sonra bir el ateş etti.

New York’ta ise birbirinden bağımsız onlarca grup protesto gösterilerini sürdürdü. Çok sayıda protestocu, “Polise para vermeyin, okullara para verin” yazan pankartlar taşıdı.

(SÖZCÜ)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı