internet haber sitesi
Reklamı Geç

Kişiye, cemaatlere, vakıflara hizmet işi bitti: TÜRGEV 25 yurdunu kapatıyor

AKP’li belediyelerden aktarılan paralarda büyütülen TÜRGEV, 31 Mart sonrası kesilen yardımlar nedeniyle 25 öğrenci yurdunu kapatacak. Vakıf, öğrencisi bulunan yurtlarını kapatma gerekçesini ise “KYK yurtları yeterli” şeklinde açıkladı.

Kişiye, cemaatlere, vakıflara hizmet işi bitti: TÜRGEV 25 yurdunu kapatıyor
Kişiye, cemaatlere, vakıflara hizmet işi bitti: TÜRGEV 25 yurdunu kapatıyor admin

Başta büyükşehir belediyelerinin AKP’de olduğu dönem olmak üzere birçok belediyeden nakit ve taşınmaz yardımı aldığı bilinen TÜRGEV’in, 31 Mart yerel seçimleri sonrası kesilen nakit akışı nedeniyle ekonomisi daraldı. Bilal Erdoğan’ın da yönetiminde olduğu vakıf, Türkiye genelindeki 25 TÜRGEV yurdunun kapatılacağını bildirdi.

Vakıf yönetiminden yapılan açıklamada, “kaynakların gençlik ve eğitim hizmetlerine yönelik yeni ihtiyaçlara” yönlendirileceği söylendi.

Birgün’den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre; devletin yurt hizmetlerinin, “desteğe ihtiyaç duymayacak düzeyde” olduğunu savunan vakıf yönetiminden küçülme kararına ilişkin yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Sivil toplumun gayesi daima devletin yetişemediği, uzanamadığı yerlere kaynak ulaştırmaktır. Biz de bu gaye doğrultusunda yurt sayımızı azaltarak, kaynaklarımızı hizmet vermeye devam edeceğimiz 21 yurdumuza ve çeşitlenerek devam edecek eğitim hizmetlerine yönlendirmeyi hedefliyoruz.’’

İBB’DEN MİLYONLAR AKTARILDI, VERGİDEN MUAF TUTULDU

31 Mart 2019’daki yerel seçimlerin ardından el değiştiren AKP’li belediyelerin mali hesaplarında yapılan incelemeler, TÜRGEV’e aktarılan kaynağın büyüklüğünü gözler önüne serdi. AKP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminin, vakfa tahsis edilmek üzere beş yurt inşaatı için ihale yaptığı ve 171 milyon TL harcadığı belirlendi. İBB yönetiminden milyonlarca lira destek aldığı ortaya çıkan ve vergiden muaf tutulan TÜRGEV’in, faaliyet raporlarını da açıklamadı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı döneminde kurulan ve yalnızca İstanbul sınırları içinde hizmet veren TÜRGEV, 2012 yılının ardından etkinliğini giderek artırdı. Vakfın yurt sayısı, 2019 yılında yükseköğretimde 49’a, ortaöğretimde ise 11’e çıktı. TÜRGEV’in faaliyet gösterdiği kent sayısı ise 32’ye yükseldi.

Tele1

 

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı