internet haber sitesi
Reklamı Geç

Enis Berberoğlu corona tedbirleri kapsamında ev iznine gönderildi

TBMM Genel Kurulu'nda milletvekilliği düşürülen CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu aynı gece gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Maltepe Açık Cezaevi'ne gönderilen Berberoğlu bu akşam ise "corona virüsü önlemleri" kapsamında ev iznine gönderildi. Enis Berberoğlu kararın ardından cezaevinden çıktı. Berberoğlu, 18 aylık cezasının 31 Temmuz'a kadar olan kısmını evinde, sonrasını ise cezaevinde geçirecek.

Enis Berberoğlu corona tedbirleri kapsamında ev iznine gönderildi
Enis Berberoğlu corona tedbirleri kapsamında ev iznine gönderildi admin

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun, “MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin” görüntülerin yayınlanmasına ilişkin yargılandığı davada, “Devletin gizli kalması gereken bilgileri açıklamak” suçundan aldığı 5 yıl 10 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onanmıştı.

Ayrıca Yargıtay Anayasana’nın 83/3 maddesi uyarınca milletvekilliği sona erinceye kadar Berberoğlu’nun cezasının infazının durdurulmasına karar vermişti.

Aradan geçen yaklaşık 2 senenin ardından önceki gün gerçekleştirilen TBMM Genel Kurulu’nda Enis Berberoğlu’nun milletvekilliği düşürüldü.

Karar sonrası açıklama yapan Enis Berberoğlu, şaşırmadığını belirterek en yakın zamanda teslim olarak kalan 18 aylık cezasını yatacağını açıklamıştı.

TUTUKLANDI

Teslim olması beklenen Berberoğlu dün gece saatlerinde İstanbul Yeşilköy’deki evine gelen polisler tarafından gözaltına alınarak Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na götürüldü.

Berberoğlu burada yüzüne okunan tutuklama kararının ardından Maltepe Açık Cezaevi’ne gönderildi.

CORONA VİRÜSÜ ÖNLEMLERİ KAPSAMINDA EV İZNİ VERİLDİ

Dün gece saat 02.30’da tutuklanan Enis Berberoğlu hakkında bu akşam ise tahliye kararı verildi.

Maltepe Açık Cezaevi’ni yönetimi Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı İnfaz Bürosu’na yazı yazarak “corona virüsü önlemleri” kapsamında Berberoğlu’nun evine gönderilmesini talep etti.

Talebi değerlendiren savcılık alınan önlemler kapsamında Berberoğlu’nun “cezasının infazını evinde geçirmesine” karar verdi.

ERDOĞAN SÜREYİ UZATMIŞTI

Corona virüsü önlemleri kapsamında TBMM tarafından Ceza İnfaz Kanunu’a geçici bir madde eklenerek açık cezaevide bulunan tutuklu ve hükümlülerin cezalarını 30 Mayıs’a kadar evlerinde geçirmesine karar verilmişti.

Ancak daha Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sürenin 31 Temmuz’a kadar uzatıldığını açıklamıştı. Berberoğlu’da bu izin kapsamında 31 Temmuz’a kadar evinde kalacak.

(SÖZCÜ)

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı