internet haber sitesi
Reklamı Geç

Kılıçdaroğlu’ndan Enis Berberoğlu ile ilgili ilk tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Enis Berberoğlu’nun vekilliğinin düşürülmesine tepki göstererek, “Ne olursa olsun, hangi bedel hangi engel çıkarılırsa çıkarılsın; bu ülkeye gerçek anlamda hakkı, hukuku, adaleti ve demokrasiyi getireceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan Enis Berberoğlu ile ilgili ilk tepki
Kılıçdaroğlu’ndan Enis Berberoğlu ile ilgili ilk tepki admin

TBMM Genel Kurulu’nda CHP’li Enis Berberoğlu ile HDP’li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları’nın milletvekilliliği düşürüldü, üç isim gözaltına alındı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından açıklama yaparak Berberoğlu’nun vekilliğinin düşürülmesine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Benim bu millete bir sözüm var. Bedeli ne olursa olsun bu ülkeye gerçek anlamda hakkı hukuku adaleti ve demokrasiyi getireceğiz” ifadelerini kullandı.

“GERÇEK BİR DEMOKRASİ GELİNCEYE KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ”
Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Enis Berberoğlu milletvekilliği düşürüldü. Haksız yere düşürüldü… Hukuka, anayasa aykırı olarak düşürüldü. Bunu tartışıyoruz. Enis Berberoğlu ne yaptı? Saygın bir gazeteci Enis Berberoğlu. Saygın bir siyasetçi. Türkiye’yi bilen Türkiye’nin koşullarını bilen saygın bir isim Enis Berberoğlu. Haksız yere mahkum edildi, adaletsiz yere mahkum edildi. Demokrasinin olmadığı yerde, adaletin olmadığı yerde bu tür olaylarla karşılaşıyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz, koşullar ne olursa olsun demokrasiyi, hakkı, hukuku ve adaleti sonuna kadar savunacağız.

Daha önce söylemiştim; Bu memlekette gerçek bir demokrasi gelinceye kadar mücadele edeceğiz. Bu memlekete hak, hukuk ve adalet gelinceye kadar, sonunu kadar mücadele edeceğiz diye.

Ve yine söylemiştim; Bu mücadele eğer bir bedel ödenecekse o bedeli önce CHP’liler ödeyecektir diye. Enis Berberoğlu o bedeli ödeyenlerden birisidir.

Anayasa aykırı! Enis Berberoğlu Yargıtay kararından sonra tekrar milletvekili seçildi. Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu. Haksızlığı oraya (AYM) götürdü. Adalet istiyordu, hak istiyordu, hukuk istiyordu…

“BU MİLLETE BİR SÖZÜM VAR”
Anayasa’nın 83’üncü maddesi şöyle söylüyor; “Tekrar seçilen milletvekili hakkında, soruşturma ve koğuşturma Mecis’in yeniden dokunulmazlığını kaldırılmasına bağlıdır” diye. Bu maddenin gereği yapıldı mı? Bu maddenin de gereği yapılmadı.

Çünkü adaletin olmadığı yerde hukukda olmuyor. Adaletin olmadığı yerde anayasada olmuyor. Adaletin olmadığı yerde Türkiye Büyük Millet Meclis’i vesayettin kurtulamıyor. Adaletin olmadığı yerde yargı vesayet altında!

Benim bu millete sözüm var; Ne olursa olsun! Hangi bedel, hangi engel çıkarılırsa çıkarılsın. Bu ülkeye gerçek anlamda hakkı, hukuku, adaleti ve demokrasiyi getireceğiz. Bedeli ne olursa olsun! Bu bedeli ödemeyede razıyız.”

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
İran’da eylemcilere idam kararı onaylandı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı